Followers

Tuesday, May 4, 2010

Syed Azidi..Usah terperangkapSekali lagi Syed Azidi menjadi tumpuan. Kickdefella adalah sebuah blog yang tiba tiba menjadi terkenal kerana pendedahan yang dikatakan berani dan telus. Namun gegar gegar pendedahan Kickdefella sehingga kini gagal dibuktikan pesalahnya. Siasatan polis dan SPRM menemui jalan buntu.

Kali ini Syed Azidi mendedahkan pembiayaan sebanyak 4 juta ringgit untuk melaksanakan segala usaha memburukkan pentadbiran Pak Lah. Timbul persoalan :-

1. 4 juta digunakan untuk tempoh 3 tahun dengan pembiayaan dari A hingga Z
Adakah ini satu jumlah yang besar ?

2. Adakah dosa PAS hanya memburukkan pentadbiran Pak Lah ?

3. Adakah perbuatan memburukkan parti lawan dalam konteks demokrasi merupakan satu kesalahan?

4. Adakah sebarang bukti bahawa wang kerajaan digunakan untuk tujuan berkenaan ?

Ada pemimpin UMNO termasuk peringkat tinggi begitu ghairah membicarakan perkara ini. Kebimbangan saya :-

1. Syed Azidi memang alat PAS untuk mencetus isu kecil bagi menutup isu yang lebih besar dan penting. Sebagai contoh apabila PAS bersekongkol dengan DAP secara serius.

2. Syed Azidi adalah alat bagi mencipta isu bagi menutup perbicaraan Anwar Ibrahim yang akan bersambung.

3. Syed Azidi sengaja mencetuskan isu bagi mengalih tumpuan pimpinan UMNO memberi fokus kepada persidangan cawangan dan bahagian yang amat penting bagi menyusun dan mengukuhkan semula parti

4. Syed Azidi memang merancang isu ini bagi menyatukan semula penyokong PAS yang semakin hilang kepercayaan kepada parti ini akibat mengorbankan ideologi asal mereka.

Sekiranya andaian ini benar, maka saya fikir adalah lebih baik bagi UMNO terutama pimpinannya tidak terperangkap dalam isu ini sebaliknya memberi tumpuan kepada UMNO yang kelihatan semakin bersendirian sejak akhir akhir ini.

No comments: