Followers

Sunday, November 21, 2010

ROSMAH MANGSA DENGKI KHIANAT 2

' AL QURAN DITURUNKAN SEBAGAI RAHMAT, BUKAN ALAT MENGHINA
SESAMA ISLAM'


DAP BUTAKAN MATA HATI PENYOKONG PAS

Saya memang menjangka bahawa akan ada pembaca yang respons kepada artikel saya berkaitan Rosmah Mansor. Saya merasakan bahawa pembaca ini adalah penyokong PAS kerana ' BAHASA KASIHNYA KEPADA AGAMA KELIHATAN DIBUAT BUAT DAN PERCUBAAN MENYIMPANG DARIPADA ISU SEBENAR'.

1. Saya tidak sama sekali mengatakan bahawa Rosmah sama dengan mana mana isteri Nabi. Bahkan artikel saya menjawab tulisan Drs Khalil Idham Lim yang menuduh Rosmah sebagai PENGACAU.

2. Fokus saya ialah peranan Rosmah sebagai isteri Perdana Menteri tidak boleh dianggap PENGACAU kerana sirah Nabi menggambarkan betapa Khadijah dan Aisyah juga ' berperanan'dalam membantu Nabi pada zamannya.

3. Saya menutup artikel saya dengan mengatakan bahawa Rosmah tidak sempurna, tetapi 'ketidaksempurnaan' itu tidak bermaksud perkara baik yang beliau lakukan harus dilihat jahat.

4. Seperti pengulas saya juga konsisten mengatakan betapa menutup aurat adalah wajib dan barangsiapa menukar hukumnya boleh menjadi 'tergelincir '.

5. Sehubungan itu juga saya ingin menasihatkan saudara MENGUMPAT, MEMFITNAH, MENGATA ORANG HUKUMNYA HARAM WALAUPUN TOK GURU PAS PERNAH MENGHALALKANNYA.ELAKKAN DIRI DARIPADA ' TERGELINCIR '.

6. Islam membenarkan 'perbahasan mengenai perbuatan dan tingkahlaku manusia ' tetapi menghalang kita daripada mengumpat dan mencerca.

Akhirnya saya ingin mengucapkan terima kasih kepada saudara tetapi tidak berhajat mengulas ' tuduhan bahawa Rosmah botox, takut suami dirampas dsb' . Cuma perbuatan menuduh dengan niat menjatuhkan orang lain adalah PERBUATAN ORANG YANG FASIQ.

Mari kita sama sama membuka Al Quran, mudah mudahan mukjizat Nabi yang dipersenda oleh DAP ( dengan izin PAS ini )akan membantu kita menjadi mukmin sejati, insyaallah.

No comments: