Followers

Wednesday, November 3, 2010

UMNO BERADA DI PUNCAK


PAS HENTIKAN KEMPEN SEHARI LEBIH AWAL

Galas 3 NOV - Jentera Kempen PAS telah berhenti berkempen sehari lebih awal daripada tempoh kempen sebenar iaitu jam 12.00 tengahmalam 3 NOVEMBER 2010.

Ini berlaku berikutan penyebaran secara meluas dan terbuka GAMBAR MENUNJUKKAN NIK ABDUL AZIZ NIK MAT, MENTERI BESAR KELANTAN MERANGKAP MURSYIDUL AM PAS SEDANG MENGAGIH AGIHKAN WANG YANG DIPERCAYAI RASUAH KEPADA PENGUNDI BAGI TUJUAN UNTUK MENDAPATKAN UNDI KEPADA CALON PAS YANG DIPERCAYAI BERHASRAT MENARIK DIRI DARIPADA PILIHANRAYA TERSEBUT.

Menurut sumber yang rapat dengan PAS terdapat beberapa situasi yang amat luar biasa dan tidak pernah berlaku di dalam PAS selama ini.

1. Jentera PAS menuntut elaun kerja melebihi kadar yang dibayar kepada pengundi luar.

2. Jentera PAS mempertikaikan ' PENDEKATAN RASUAH JELAS' Nik Aziz.

3. Jentera kempen PAS sepanjang hari ini dipaksa menemui pengundi dan menafikan bahawa rasuah berlaku sedangkan ada di antara jentera PAS ditempelak oleh pengundi kerana mereka juga turut menerima rasuah.

4. Agihan rasuah dikatakan tidak sama kerana ada pihak telah mengambil sebahagian daripada dana tersebut.

Manakala tenaga kerja UMNO/BN telah mencapai kemuncak prestasi dengan hampir semua pengundi telah berjaya ditemui.

Walau bagaimanapun semua pihak diingatkan tentang gangguan paling besar mungkin ditimbulkan oleh penyokong PAS supaya PRK ini terganggu dan mungkin diadakan semula.

Ulasan saya : Insyaallah ALLAH bersama kita. ALLAH telah tunjukkan kebenaran di Galas, di bumi di mana kepalsuan selama ini tumbuh melata. Mari kita berdoa semoga GALAS dan BATU SAPI akan menjadi titik tolak sebuah kebangkitan baru UMNO/BN demi agama, bangsa dan negara.

No comments: