Followers

Wednesday, January 26, 2011

RUMUSAN DARI SIDANG DUN SELANGOR

" MANGSA PERMAINAN AZMIN "AZMIN BERJAYA MEMBENAM KHALID KE PERUT BUMI.

PERSIDANGAN KHAS DUN SELANGOR PADA 24 JAN LEPAS PADA PANDANGAN KEBANYAKAN PENGANALISIS ADALAH ANTARA PERKARA PALING BODOH YANG PERNAH DILAKUKAN OLEH MANA KERAJAAN DI DUNIA.

SECARA LOGIKNYA PUN, DAPAT DILIHAT APA MAKNANYA MENGADAKAN PERSIDANGAN SEDANGKAN TELAH DIKETAHUI PERSIDANGAN ITU TIDAK AKAN MEMBERIKAN SEBARANG MANFAAT KEPADA KERAJAAN YANG MEMERINTAH.

KHALID IBRAHIM SECARA LANGSUNG TELAH MENAMPILKAN KELEMAHAN DIRINYA DALAM MEMIMPIN NEGERI SEHINGGA CUBA MENCABAR KUASA SULTAN DAN MEMPERTIKAIKAN KUASA KERAJAAN PUSAT.

TAMBAH MALANG APABILA KHALID SEWAKTU MENGGULUNG PERBAHASAN TELAH MENGUMUMKAN AKAN PERGI KE SELURUH NEGERI BAGI MENERANGKAN ' PENDERHAKAAN ' UMNO'.

YANG PALING MENONJOL DALAM PERSIDANGAN ITU IALAH AZMIN ALI, NAMA YANG SELAMA INI MEMBAYANGI KHALID. ADALAH DIKETAHUI UMUM BAHAWA AZMINLAH ANTARA ORANG YANG BERIA IA MAHU PERSIDANGAN DIADAKAN.

AKHIRNYA TIMBUL CAKAP CAKAP YANG SANGAT SERIUS DI SELANGOR SEKARANG TENTANG KELEMAHAN KHALID BAHKAN ADA YANG MEMBANDINGKAN KHALID DENGAN AZMIN.

HAKIKATNYA PERSIDANGAN ITU TELAH ' MERUNTUHKAN' PAKATAN TETAPI DALAM MASA YANG SAMA MENJULANG AZMIN.


No comments: