Followers

Sunday, February 20, 2011

PAS TERSASUL, IKTIRAF PERJUANGAN UMNO

KONVENSYEN MENGEJUT MENAMBAH CALAR

Setelah tewas secara berturut turut dalam tiga pilihanraya kecil ,
PAS sebenarnya menjadi amat tertekan dan mengalami sindrom rendah diri yang amat melampau.

Malu, keliru mencetuskan panik dalam kalangan pimpinan PAS. Seperti kata DS Najib semalam, dalam keadaan tidak tenang pasti kita tidak mampu berfikir secara rasional dan keputusan yang dibuat biasanya akan mendatangkan kesan yang tidak baik.

Inilah yang berlaku kepada PAS. Apabila sokongan pengundi Melayu semakin merosot dan pengundi India dan Cina mula kembali kepada UMNO/BN PAS semacam hilang rentak.

Lantas tanpa berfikir panjang PAS menganjurkan Konvensyen yang dikatakan bagi manambahkan keupayaan Umat Melayu.

Tanpa sebarang kajian PAS akhirnya membentangkan 12 perkara yang dikatakan jaminan kepada Umat Melayu. Dengan harapan agar Umat Melayu memberikan undi kepada mereka, PAS terlupa bahawa apa yang mereka sebut sebagai jaminan ialah apa yang selama ini dilakukan oleh UMNO.

PAS hanya menyebut bahawa Islam dijadikan teras dalam mencapai kesemua 12 perkara tersebut. Saya telah mengkaji dan meneliti bahawa apa yang baru PAS tawarkan telah UMNO lakukan sehingga Umat Melayu berada pada tahap sekarang.

Sejak awal penubuhan hingga kini, UMNO tidak pernah memisahkan antara Melayu dan Islam. Bahkan salah satu syarat menjadi Melayu ialah seseorang itu mesti beragama Islam.

Selain daripada tidak akan termakan dengan umpan baru PAS saya sangat yakin lebih ramai ahli PAS sendiri akan pergi meninggalkan PAS kesan konvensyen ini kerana saya dimaklumkan bahawa sepanjang program ini berlangsung, DAP telah melakukan pemantauan yang amat rapi.

Demikianlah akhirnya. Bilamana sesuatu dilakukan tanpa rasa ikhlas untuk agama, bangsa dan tanahair, PAS akan berkubur jua.

Sekali lagi mari kita syukuri nikamat yang ALLAH berikan kepada umat Melayu Islam. Barangkali tidak sempurna tetapi tidak mungkin terpedaya.

1 comment:

Anonymous said...

Islam umno hanya pada nama. amalannya kosong. rasuah dan salahgunakuasa sangat berleluasa.

Inilah beza pas dan umno.