Followers

Tuesday, March 15, 2011

DEMO HANCURKAN PAKATAN

" MENGHANCURKAN PAKATAN "


GANGGU PERNIAGAAN CINA DAP

Mereka asalnya bangsa yang merempat. Inilah fakta sejarah yang tak boleh dipadam. Kekejaman komunis dan kesukaran hidup menyebabkan mereka rela merantau dan membina kehidupan baru yang lebih bermakna.

Tanahair kita merupakan salah satu destinasi mereka. Mereka pandai memilih syurga. Hakikat bahawa mereka adalah bangsa yang gigih dan rajin tak dapat dinafikan.

Kesan kerajinan dan usaha mereka membolehkan mereka membina kekayaan mengatasi orang Melayu dan bumiputera yang lain.

Maka lahirlah Robert Kuok, Lee Shin Cheng, Teh How Piow, Quek Leng Chan dan ramai lagi. Mereka terlalu kaya sehingga Dr Mahathir pernah menyebut bahawa jika semua bangunan Cina di Kuala Lumpur dicabut, maka hampir kosong Kuala Lumpur sebenarnya.

Sikap bukan satu satunya faktor kekayaan Cina. Dasar dan ruang yang diberi oleh Kerajaan merupakan faktor yang kuat menyokong

Kerajaan tidak pernah menghalang sesiapapun untuk mencapai impian mereka. Semaksima mungkin walaupun Cina DAP selalu
menafikannya.

Cina DAP hidup aman damai dan bahagia di Malaysia. Bahkan mereka juga hampir menguasai politik. Dengan dokongan PAS dan PKR, Cina DAP cukup berpengaruh dari segi politik.

Bagaimanapun keadaan hampir berubah sama sekali. PAS dan PKR tidak gembira dengan pencapaian mereka. Mereka sedar de
mokrasi tidak akan membawa mereka ke mana mana.

Mereka mula memilih kaedah lain untuk kekal bernyawa. Mereka mahu kaedah ganas dan keras. Mereka percaya kepada pendekatan paksaan.

Maka seruan kepada demonstrasi mula kedengaran. Saya percaya
mungkin tidak begitu hebat tetapi ia akan berlaku. Pasti demi
kepuasan peribadi khasnya Anwar Ibrahim.

Di sinilah titik akhir pakatan mereka. Cina DAP bimbang demonstrasi akan mengganggu perniagaan. Demonstrasi akan
mengganggu aktiviti mereka mengumpul kekayaan.

Demonstrasi tidak pernah mendatangkan hadil yang baik. Demonstrasi aman sekalipun, akan menyebabkan peniaga menutup kedai.

Cina DAP paling terkesan kerana demonstrasi tidak dibuat di kampung. Demonstrasi akan dijalankan di bandar bandar. Maka percayalah, dalam pada PAS dan PKR mahu membina nama mereka meruntuhkan persahabatan mereka bersama Cina DAP.

2 comments:

Anonymous said...

Samada mereka berpecah atau tidak, DAP telah menang. Berjaya menakluki PAS dan PKR.

Akhirnya PAS dan PKR hilang segalanya.

Anonymous said...

biar bagaimana pun suatu 'pakatan' itu....apabila matlamat yang pada awalnya sama....akan menjadi berbeza kerana tidak ada nya 'ikhlas'....maka yang 'melemahkan' akan 'disingkirkan' juga apabila bertemu 'penganti'.....

Anwar (PKR) tu boleh saja digantikan dengan Nizar (PAS)....malah Nizar lebih mudah 'dibentuk'...kerana 'kenaifan' fikiran dan hati nya....modal boleh saja di'usahakan'.....

maka tiada yang rugi di antara mereka....yang 'teraniaya' ialah mereka yang percaya pada 'perjuangan' PAS, PKR...malah even DAP kafir harbi...

wallahu'alam...