Followers

Monday, May 2, 2011

SYARAT SAH UNTUK MENANG PEMILIHAN PAS


BENCI UMNO KE TAHAP MAKSIMUM !

Tidak lama lagi Muktamar PAS akan berlangsung. Antara kebanggaan PAS ialah mereka meneruskan pemilihan walaupun politik negara dalam mood menghadapi Pilihanraya Umum 13.

Saya menjangkakan akan ada kejutan pada Pemilihan kali ini.

1. Peratusan besar perwakilan adalah ahli baru PAS. Mereka menyertai PAS selepas era Anwar Ibrahim dipecat daripada UMNO. Sebahagian daripada mereka adalah bekas ahli UMNO yang keluar bersama Anwar.

2. PAS kawasan juga akan dikuasai oleh orang orang Anwar yang kebanyakannya mempunyai kedudukan ekonomi yang baik.

3. Penghakisan akan berlaku terhadap golongan agama yang dari mula menyertai PAS atas asas agama.

4. Golongan penyokong Anwar akan menguasai PAS kecuali Presiden sebagai ' tanda hormat'. Itupun ita akan menyaksikan Haji Hadi dikecam hebat dalam muktamar.

5. Islam akan gugur sebagai keutamaan PAS sebaliknya muktamar akan digegarkan dengan suara benci kepada UMNO dan kasih kepada DAP.

Akhirnya saya berandaian bahawa jika seseorang mahu menang dalam pertandingan semasa Muktamar ini, beliau mestilah menunjukkan kebencian meluap luap kepada UMNO.

Jika ia kelihatan ' sederhana' maka kita akan saksikan calon ini pasti tumbang. Sehubungan ini juga, saya dapat pastikan bahawa PRU 13 akan menyaksikan PAS mengalami kekalahan paling teruk dalam sejarah !


No comments: