Followers

Sunday, June 5, 2011

DAP DAH PERSIAPKAN LANGKAH SESUAI UNTUK MAT SABU !


KEBENCIAN TERHADAP POLIS SEDANG SUBUR...

Beberapa orang blogger baru baru ini menegur akhbar Cina kerana membesar besarkan isu penahanan PELACUR CINA di Pulau Pinang dan Selangor.

Saya sedikitpun tidak hairan dengan perkembangan ini, sama dengan cubaan Cina DAP sebelum ini untuk menggambarkan betapa zalimnya polis terhadap rakyat.

Saya beranggapan ini adalah strategi Cina DAP untuk menimbulkan kesangsian melampau terhadap institusi keselamatan sebagai persiapan untuk Mat Sabu memimpin pemberontakan akhir JUN ini.

Saya yakin, Pakatan akan mohon untuk berhimpun. Saya yakin pihak berkuasa terpaksa menolak permohonan tersebut atas faktor keselamatan. Sudah tentu kali ini jika Pakatan berkumpul , penyokong kerajaan juga akan mengambil pendekatan serupa.

Inilah yang berlaku di Mesir, Libya dan Tunisia. Hakikat bahawa lebih ramai orang menyokong kerajaan berbanding pembangkang tidak dapat disangkal. Beberapa PRK dan Pilihanraya Sarawak menjadi bukti.

Inilah perkiraan pihak polis dalam membuat keputusan menolak PERHIMPUNAN BERSIH 2. Penolakan inilah nantinya akan dijadikan oleh Cina DAP untuk merangsang Mat Sabu dan pengikut PAS untuk terus timbulkan kekacauan.

Saya percaya jaringan antarabangsa juga telah mereka wujudkan. Mereka tidak mungkin berjaya tanpa sokongan antarabangsa, sekurang kurangnya Singapura.

Kita sedang menunggu. Mat Sabu sedang ghairah kerana menang Timbalan Presiden PAS. Mat Sabu akan menggerakkan perhimpunan ini kerana sebab itulah beliau menang.

Kita juga menunggu pihak berkuasa. Adakah Menteri KDN akan bertindak sebelum terlambat atau seperti biasa memberi amaran ?
2 comments:

Mohd said...

Utk membalas jasa Lim Guan Eng dan DAP, Mat Sabu akan menggerakkan tunjuk perasaan anti kerajaan scara besar2an dlm sedikit masa nanti!
Orang2 PAS akan dikerahkan utk berkumpul beramai2. Ini adalah bidang kepakaran Mat Sabu.
Kaum Cina DAP akan membiayai perhimpunan dan melihat dpd jauh.
Bila berlaku rusuhan besar2an, armada tentera Amerika sudah siap sedia di perairan Singapore utk masuk campur menentang Kerajaan dan membela puak2 pemberontak spt yg berlaku di negara2 Arab di Timur Tengah.
Kaum Melayu sedang dibuai mimpi2 yg indah. Ada lebai2 PAS yg sedang memasang cita2 utk ke Putrajaya. Ada puak UMNO yg sudah sedia utk menjadi Pembangkang. Bagi UMNO yg penting dapat jadi Ketua Bahagian dgn imbuhan 1.5 juta setahun - tak payah buat kerja. Rakyat marhean sedang sibuk menonton video seks Anwar dar 4 sudut dan mengkagumi betapa besarnya senjata Anwar.
Melayu mudah lupa ?????

mbigr10nov2010 said...

Menteri KDN aku tengok gemar beri warning jer. Banyak warning menunjukkan kelemahan (atau takut bertindak?)Polis mesti diberi kuasa penuh utk melakukan tindakan demi keamanan negara. Usah peduli apa NGO dan SUHAKAM nak kata apabila polis bertindak keras.