Followers

Sunday, July 10, 2011

UMNO TAK KAN MENANG KERANA BERSIH 2 GAGAL !Maka ALLAH tidak pernah redha dengan sebarang usaha meruntuhkan sesuatu yang terbukti baik. Bahkan ALLAH turunkan bantuan bagi mana mana orang yang dikehendakiNya.

Sejarah tercatat betapa Bersih 2 yang diusahakan secara bersungguh sungguh dalam jangka masa yang cukup lama telah gagal secara mutlak.

Ampun maaf, doa Nik Aziz tidak makbul di Tanah Suci Mekah. Atau mungkin ALLAH makbulkan doa Nik Aziz untuk tunjukkan kebenaran kalahkan kezaliman.

Kebimbangan saya ialah UMNO berasa lega dengan kegagalan bersih. Lega yang mendorong UMNO untuk tidak bekerja menemui rakyat, menyelami kesukaran rakyat, merasai denyut nadi rakyat.

Kebimbangan saya ialah jika UMNO berhenti mendaftar pengundi baru yang menunggu untuk mengundi tetapi barangkali tidak tahu caranya.

Saya berharap UMNO tidak seperti PAS. Ghairah melampau terhadap bersih sehingga tidak mampu menerima hakikat mereka telah gagal.

Yang nyata berjaya ialah DAP. Mereka tidak peduli dengan Bersih 2, mereka sekadar menyalakan api, mereka kekal mendaftar paling ramai pengundi baru, mereka kekal menjaga pengundi lama.

Saya berharap UMNO tidak terlupa bahawa makna politik ialah menang pilihanraya...No comments: