Followers

Saturday, November 6, 2010

DEMIKIANLAH APABILA PEMIMPIN DAPAT MERASAI DENYUT NADI RAKYAT

" KITA TIDAK DAPAT MENAHAN BANJIR TETAPI WAJIB MEMBANTU MANGSANYA"


HANYA TUBUH BADAN DI HOSPITAL, JIWA RAGA TETAP BERSAMA RAKYAT.

Kalau Salahuddin Ayub mengatakan di Parlimen, bahawa DS Najib tidak seperti bapanya yang amat mengambil berat tentang rakyat, sebenarnya Salehuddin silap.

Petang tadi sekali lagi DS Najib mengeluarkan arahan jelas,

" GERAKKAN SEMUA JENTERA YANG ADA. BANTU MANGSA BANJIR DI PERLIS DAN KEDAH. BANTU SEMUA RAKYAT. JANGAN ADA UNSUR PILIH KAUM, AGAMA ATAU IDEOLOGI ".

Najib mengambil kira penderitaan rakyat. Najib boleh sahaja bercuti, berehat dan menyerahkan kepada menteri. Najib boleh melupakan segalanya jika beliau mahu berbuat demikian.

Sebaliknya Najib tidak lena tidur. Beliau tidak tidur dalam keadaan rakyat sedang susah. Najib benar benar merasai kesukaran rakyat dan dengan segala daya membantu.

Di mana Anwar Ibrahim. di mana Nik Aziz, di mana Lim Kit Siang, di mana Haji Hadi. TIADA. MEREKA TIADA SEWAKTU RAKYAT MEMERLUKAN.

MAHFUZ SELUAR DALAM SEDANG LENA DI KUALA LUMPUR. SEWAKTU RAKYAT POKOK SENA SEDANG DIBAWA ARUS DERAS, MAHFUZ SEDANG MENGHADAP WARTAWAN. MAHFUZ AMAT DISENANGI WARTAWAN KERANA KENYATAANNYA YANG SELALU TIDAK CERDIK.

KENYATAAN TIDAK CERDIK OLEH PEMIMPIN TERTINGGI SEBUAH PARTI ADALAH BAHAN BERITA YANG MENARIK. WARTAWAN SUKA KEPADA MAHFUZ TANPA MAHFUZ SEDAR BAHAWA IA ADALAH BAHAN BERITA LAWAK.

Rakyat sedang derita. ALLAH sedang menguji mereka dan kita juga yang tidak terkena sebenarnya diuji. Najib sedang diuji, Menteri sedang diuji, Menteri Besar sedang diuji, Wakil Rakyat juga diuji.

Nampaknya Wakil Rakyat PAS telah gagal dalam Ujian ALLAH ini. Inilah hakikatnya. Namun begitu percayalah, setelah banjir pulih mereka akan datang menemui rakyat. Dengan alasan, 1000 alasan.

No comments: