Followers

Monday, November 15, 2010

MEMAKNAKAN KUASA

" KITA DAH KEHABISAN SARANG TEBUAN SEBENARNYA "


PRAKTIS YANG GAGAL DILAKSANAKAN OLEH KERAJAAN UMNO/ BN

Alor Setar 14 NOV - Beberapa petugas media termasuk jurugambar Utusan Malaysia hari ini dihalang daripada membuat liputan perasmian Persidangan Dewan Undangan Negeri ( DUN ) Penggal Ketiga Mesyuarat Bajet 2011 oleh Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.

Di atas adalah petikan berita yang saya petik daripada akhbar Utusan Malaysia, 15 November 2010. Inilah maknanya kuasa. Apabila Kerajaan Pakatan berkuasa , mereka telah menggunakan kuasa mereka sepenuhnya.

Esok pasti kita akan mendengar kritikan, luahan rasa, teguran daripada pemimpin pemimpin UMNO yang selama ini tidak pernah berani menggunakan kuasa yang ada. Atau mungkin pemimpin UMNO ingin dilihat sebagai BUDIMAN sehingga kadangkala menimbulkan rasa bosan dalam kalangan penyokong.

Banyak perkara yang ditimbulkan oleh pemimpin Pakatan. Menghasut, menghina, memperlekeh dan memperolok samada pemimpin UMNO atau Kerajaan atau perlembagaan. Pemimpin UMNO dan kerajaan akan sekadar memberi amaran. Ratusan kali.

Ungkapan " JANGAN JOLOK SARANG TEBUAN ", sudah amat jemu kita dengar. Kenyataannya telah habis barangkali sarang tebuan dijolok, tindakan tetap tiada.

LIM GUAN ENG PADA 14 NOV TELAH MENYATAKAN BAHAWA UMNO HANYA MENGUTAMA ORANG MELAYU DAN MELAKUKAN DISKRIMINASI TERHADAP KAUM LAIN. SANGAT MENGHASUT KENYATAAN INI. TAPI KITA TUNGGULAH APA AKAN BERLAKU SELEPAS INI. KITA TUNGGULAH...

Saya ingin mengucapkan tahniah kepada Kerajaan Kedah. Mereka menggunakn kuasa yang mereka miliki. Mereka akan mengekalkan kuasa mereka sebenarnya.

UMNO dan kerajaan, HIDUPLAH SEBAGAI ORANG BUDIMAN. TUNGGULAH PARA PENYOKONG BERASA TAWAR HATI , KERANA UMNO INI TIDAK BERKUASA SEBENARNYA.1 comment:

UjangRanggi said...

Kitorang tak suka kacau orang, tapi kalau orang kacau kitorang, kitorang makan oranggg!!