Followers

Monday, November 15, 2010

PAS DISERANG ANGIN AHMAR

" ANGIN AHMAR ADALAH PENYAKIT YANG SUKAR DIPULIHKAN "
- Gambar hiasanSEKARANG HANYA MAMPU BERCAKAP TETAPI
TIADA UPAYA BERGERAK

Satu ketika dahulu saya berpeluang menjaga seseorang yang diserang angin ahmar yang menyebabkan dirinya lumpuh seluruh badan.

Menurut doktor yang merawat pesakit ini, punca angin ahmar tersebut ialah tekanan darah tinggi yang naik secara mendadak akibat tekanan perasaan yang melampau.

Nasihat doktor kepada orang yang menjaga pesakit angin ahmar ialah antaranya :-

1. Pesakit biasanya mempunyai emosi yang tidak stabil dan cenderung untuk naik marah dengan cepat.

2. Pesakit boleh maut pada bila bila masa kesan ketidakstabilan emosi yang melampau .

3. Akan sampai satu ketika pesakit hilang semua keupayaannya termasuk kebolehan untuk bercakap.

Nasihat doktor kepada kami, sebagai langkah pencegahan ialah amalkan gaya hidup sihat dan pastikan kita mengimpikan sesuatu yang boleh dicapai bagi mengelakkan kekecewaan melampau.

Apa pulak kaitannya dengan PAS? Saya dapati, selepas kalah teruk di Galas, PAS seakan akan diserang angin ahmar. Mereka bercakap tanpa dapat dikawal sehingga ke peringkat tidak munasabah.

Dan dalam masa yang sama nampaknya mereka gagal melakukan sebarang tindakan. Sebagai contoh apabila banjir melanda Kedah.
PAS gagal melakukan apa apa selain menjawab kritikan dan rintihan rakyat.

PAS seakan hilang ingatan. Mari kita bayangkan cara bagaimana PAS memberi reaksi apabila Ahmad Maslan menawarkan untuk berbincang. PAS seperti parti yang sedang menguasai negara. PAS seperti baru sahaja menumbangkan UMNO di Galas.

PAS sedang sakit. Walaupun kita tidak terlibat merawatnya , usahlah kita menambah kesakitan yang ada. Kepada Ahmad Maslan, mari kita bersama menjaga kesihatan kita. Jiwa, mental dan fizikal yang sihat akan membolehkan kita memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat.


1 comment:

Anonymous said...

tulisan yang menarik... teruskan bro