Followers

Friday, January 28, 2011

APA SEDANG BERLAKU SEKARANG 2 ?

" CUBA SEDAYA UPAYA, TETAPI GAGAL MENANGIS DI TENANG "


PERHATIAN PENGUNDI TENANG.

1. SATU KUMPULAN PERAYU UNDI YANG TERDIRI DARIPADA ANAK MUDA DAN ORANG TUA SEDANG BERTEBARAN DI SEKITAR TENANG. MEREKA INI MEMPUNYAI KEMAHIRAN MENANGIS DAN MERAYU.

MEREKA AKAN MENANGIS MENCERITAKAN APA AKAN BERLAKU KEPADA CIKGU MALA SEKIRANYA KALAH DALAM PRK INI. SAKSI MEMBERITAHU BAHAWA KUMPULAN INI MEMBAWA KERATAN AKHBAR TENTANG CIKGU MAAROF.

MEREKA MENDAKWA CIKGU MAAROF AKAN DIBUANG KERJA SELEPAS PRK. MEREKA GAMBARKAN BETAPA SUKARNYA HIDUP CIKGU MALA SELEPAS INI.

USAHLAH PERCAYA KEPADA MEREKA INI. CIKGU MALA DAN CIKGU MAAROF ADALAH ANTARA CIKGU PALING KAYA DI JOHOR.

2. SEKUMPULAN LAGI PETUGAS PAS SEDANG BERGERAK DI SEKITAR TENANG. MEREKA MEMBAWA ARTIKEL FITNAH TENTANG CALON BN YANG MERAMPAS TANAH RAKYAT.

MEREKA MEMBERI AMARAN BAHAWA CALON BN JIKA MENANG AKAN MERAMPAS TANAH ORANG MELAYU DI TENANG. USAH LAYANI MEREKA. MEREKA TELAH DIUPAH UNTUK BERBOHONG.

3. SEKUMPULAN LAGI AKAN BERTEMU PENGUNDI CINA. MEREKA AKAN MEMBAWA TEOH BENG HOCK. MEREKA MENDAKWA TEOH BENG HOCK TELAH DIBUNUH OLEH KERAJAAN.

YANG SEBENARNYA TEOH BENG HOCK MEMBUNUH DIRI KERANA TEKANAN DAP. DAP TELAH TERDESAK BIMBANG BENG HOCK MENDEDAHKAN PERBUATAN RASUAH MEREKA.

4. SEKUMPULAN LAGI AKAN MENEMUI PENGUNDI INDIA. MEREKA MEMBAWA GAMBAR KUGAN YANG MATI DALAM TAHANAN POLIS.
SEKALI LAGI MEREKA MENUDUH KERAJAAN MENYEBABKAN KUGAN MATI.

HAKIKATNYA WALAUPUN KUGAN SEORANG PENJENAYAH TAPI POLIS TIDAK BODOH MEMBUNUH ORANG DALAM TAHANAN. JIKA POLIS MAHU KUGAN MATI, POLIS BOLEH MENEMBAKNYA SEBELUM DITANGKAP.

ADA LAGI TAKTIK LAIN DILAKUKAN OLEH PEMBANGKANG. MEREKA TAHU MEREKA AKAN KALAH. MEREKA CUMA MAHU PRK TENANG MENJADI KOTOR.

SAYA YAKIN PENGUNDI TENANG LEBIH BIJAK DARIPADA JANGKAAN MEREKA. BUKTIKAN KEBIJAKSANAAN KITA.No comments: