Followers

Monday, January 3, 2011

UMNO TAKKAN MENANG KERANA PEMBANGKANG BERMASALAH

" PAHIT TETAPI KENYATAANNYA, ISMAIL TELAH GAGAL "


UMNO MENANG KERANA KESUNGGUHAN

Akhir akhir ini kita membaca atau mendengar pelbagai berita berkaitan parti pembangkang dan pimpinan mereka. Semua parti pembangkang kedengaran bermasalah.

Kebimbangan saya ialah terdapat kecenderungan dalam kalangan pimpinan dan ahli UMNO/BN untuk berharap bahawa kerana masalah parti pembangkang ini UMNO/BN akan mencapai kemenangan samada dalam Pilihanraya Kecil atau PRU 13.

Ini adalah anggapan yang amat merbahaya. Sebelum PRU 12, Anwar Ibrahim telah diketahui seorang peliwat. Anwar kita ketahui sebagai petualang negara apabila menjalin hubungan dengan kuasa luar khasnya IMF dan pimpinan Yahudi.

PAS selamanya diketahui ' penipu dan penyebar fitnah'. Selama belasan tahun di Kelantan PAS hakikatnya tidak berbuat apa apa selain berpolitik.

Kita tahu DAP amat anti nasional. Mereka memusuhi Islam dan selamanya tidak pernah menghormati institusi Raja. Mereka kita tahu amat mematuhi komunisme.

Dalam keadaan itulah mereka telah mendapat lima negeri dan bertapak di seluruh negara. Hakikatnya ' pembangkang bermasalah' tidak menguntungkan UMNO/BN.

Inilah yang wajib UMNO/BN sedari dan hayati. Oleh yang demikian UMNO /BN perlu segera bertindak sebelum terlewat.
UMNO/BN saya percaya masih gagal mendaftar pengundi baru secukupnya berbanding pembangkang.

Dalam masa yang sama UMNO/BN juga gagal sebagai 'kerajaan'dalam banyak perkara. Jika kita melihat harga barangan
pengguna sebagai contoh, saya yakin Menteri berkaitan telah gagal mengawal kenaikan bahkan gagal mengetahui bahawa kenaikan telah berlaku.

Harga barangan adalah sesuatu yang sangat hampir dengan pengundi. Sekiranya isu ini tidak ditangani, yakinlah walaupun parti pembangkang runtuh UMNO/BN tetap tidak akan menang besar.

Saya hanya menyentuh satu aspek dan akan membicarakan yang lainnya selepas ini.


No comments: