Followers

Monday, January 3, 2011

SAH!!! PERLEMBAGAAN AKAN DIUBAH

' KERIS HISHAMUDIN MENUSUK JANTUNG UMAT MELAYU '


SELANGOR AKAN JAYAKAN KEHENDAK DAP

SATU KETIKA PAKATAN PEMBANGKANG MELALUI JURUCAKAP MEREKA PAS MENAFIKAN SEKERAS KERASNYA ANDAIAN BAHAWA MEREKA AKAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN.

DALAM MASA YANG SAMA MEREKA SENTIASA MELAKUKAN PERKARA YANG BERTENTANGAN DENGAN SEMANGAT PERLEMBAGAAN KITA.

MEREKA MELANGGAR DAN MENCABAR TITAH SULTAN DI SELANGOR DAN DI PERAK. MEREKA TUNJUKKAN PENDERHAKAAN SECARA TERANG TERANGAN.

MEREKA MENCABAR DAN MENGHINA ISLAM YANG MENJADI AGAMA RASMI PERSEKUTUAN. MEREKA MENCEROBOH KAWASAN MASJID TERMASUK DI DALAM MASJID.

MEREKA BERKONVENSYEN DAN MENGELUARKAN KENYATAAN BERSAMA BETAPA MEREKA AKAN PERTAHANKAN PERLEMBAGAAN.

MAKA UMNO DAN ORANG MELAYU PUN LEGA. PIMPINAN UMNO TIDUR LENA DAN MENERUSKAN KEHIDUPAN DENGAN SELESA.

MAKA PADAM LENYAPLAH SEGALA KERISAUAN PIMPINAN UMNO.MENTERI DALAM NEGERI SEJAK SEKIAN LAMA TIDAK BERTUGAS SELAIN MEMECAT DAN MELANTIK PEGAWAI BARU IMEGRESEN DAN SESEKALI BERCAKAP TENTANG PINDAAN PERLEMBAGAAN UMNO.

NGO BERSORAK SORAI MEWAKILI ORANG MELAYU. DI NEGERI PERAK DUAPULUH/TIGA PULUH ORANG. DI SELANGOR LIMA BELAS ORANG. DI KEDAH DUA BELAS ORANG.

UMUMNYA ORANG MELAYU TELAH BEGITU KEHILANGAN ' ROH '. MELAYU INI TIADA APA APA SEBENARNYA.

PETANG TADI DENGAN YAKIN, BERANI DAN LANTANG MENTERI BESAR SELANGOR MENGUMUMKAN BAHAWA SIDANG DUN SELANGOR AKAN DIADAKAN BAGI MEMINDA PERLEMBAGAAN.

SEGALA IKRAR DAN JANJI MEREKA DENGAN SENDIRINYA TELAH TERPADAM. MAKA UMAT MELAYU ISLAM SELURUHNYA ,
TUNGGULAH MASA KETIKANYA, KETUANAN TELAH RUNTUH DI CHINA, KETUANAN TELAH ROBOH DI INDIA, BARANGKALI BENARLAH KATA SUHAIMI SHAFIE ' AKAN RUNTUH PUNAH RANAH KETUANAN DI TANAH TERCINTA INI '.


No comments: