Followers

Tuesday, January 4, 2011

BERUBAH ATAU GAGAL PERLEMBAGAAN DIUBAH?

" INILAH TARUHANNYA "


MAKNANYA TETAP SAMA

LAPORAN DEMI LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT. MEDIA KHASNYA TELAH BERUSAHA SEDAYA UPAYA MEMBERIKAN MAKLUMAT.KHUSRIN TETAP MASUK KE PEJABAT SUK MENGIKUT JADUAL.

PIMPINAN TERTINGGI PAS,PKR DAN DAP TETAP TIDAK MEMBERIKAN REAKSI JELAS TERHADAP APA YANG BERLAKU.

SAYA MELIHAT SEGALA YANG BERLAKU INI MEMPUNYAI MAKNA YANG AMAT BAHAYA TERHADAP NASIB MASA DEPAN UMAT MELAYU ISLAM.

SUATU KETIKA KITA PERNAH DIYAKINKAN OLEH PARA PIMPINAN KITA BAHAWA AKAN TIBA MASA UMAT MELAYU AKAN BERSATU TANPA MENGIRA KEDUDUKAN, IDEOLOGI POLITIK DAN SEBAGAINYA.

BARANGKALI SEBAHAGIAN DARIPADA KITA MASIH BERHARAP ORANG MELAYU BERSATU SEPERTI SEWAKTU GAGASAN MALAYAN UNION MAHU DILAKSANAKAN.

TERNYATA IA TIDAK BERLAKU. CABARANNYA LEBIH HEBAT DAN LEBIH MENCEMASKAN TETAPI REAKSI ORANG MELAYU JAUH LEBIH KENDUR DAN TIDAK BERDAYA.

SEWAKTU MALAYAN UNION MAHU DILAKSANAKAN KETIKA ITU DI ATAS KERTAS HANYA INSTITUSI RAJA TERGUGAT. TETAPI SEKARANG IA TELAH PUN BERLAKU.

SERENTAK, INSTITUSI RAJA DAN ISLAM TELAH DIPERLEKEH DAN DIHINA. UMAT MELAYU ISLAM BUKAN SAHAJA TIDAK BANGKIT BERSATU BAHKAN TAMBAH BERPECAH BELAH.

INILAH BARANGKALI MASANYA. KITA TIADA MASA LAGI. JIKA KITA TERLEPAS PELUANG INI, NESCAYA KITA TIDAK AKAN MEMPUNYAI PELUANG DI MASA DEPAN.

INILAH KETIKA PALING TEPAT BAGI KERAJAAN UMNO/BN MENGGUNAKAN SISA KUASA YANG ADA UNTUK MENGHALANG BARAH DAN NANAH YANG JELAS KELIHATAN DARIPADA MEMBUNUH KITA.No comments: