Followers

Tuesday, April 26, 2011

MELAYU USAH LUPA !!

" TIDAK BANGGA MENJADI MELAYU "


DARAH DATUK NENEK MENJADI BAJA DI BUMI KITA !!

Beberapa hari saja lagi kita akan sekali lagi akan memasuki BULAN KERAMAT MEI KERANA PADA BULAN INILAH TRAGEDI 13 MEI 69 TELAH MENJADI SALAH SATU SEJARAH TERPENTING NEGARA BANGSA.

Saya percaya sepatutnya bulan ini tidak hanya diraikan sebagai BULAN PEKERJA, BULAN BURUH ATAU BULAN WANITA. BULAN INI WAJIB DIRAIKAN KERANA :-

1. PADA BULAN INILAH SEKUMPULAN PENDATANG YANG MENCIPTA KEKAYAAN DI TANAH AIR INI DAN KEMUDIANNYA MAHU MENYAPU KESEMUA ANAK WATAN YAKNI ORANG MELAYU MASUK KE SUNGAI.

2. PADA BULAN INILAH ALLAH BERIKAN PETUNJUK KEPADA UMAT MELAYU ISLAM BAHAWA SAUDARA KITA YANG SEBENARNYA IALAH UMAT MELAYU ISLAM SENDIRI ( SEDIKIT PERUBAHAN BERLAKU SEKARANG KERANA ADA ORANG MALU DAN TIDAK BANGGA MENJADI MELAYU-MEREKA SEDANG MENJADI KUDA KOMUNISME SEKARANG )

3. PADA BULAN INILAH TAMPIL SEORANG TOKOH MELAYU YANG NAMPAK DAN BERANI MERUBAH CARA BERFIKIR SEHINGGA TERCETUS DASAR EKONOMI BARU YANG MERUBAH PULAK LANSKAP POLITIK NEGARA. ANAKNYA SEDANG BERTUNGKUS LUMUS MEMIMPIN SEBUAH NEGARA BANGSA YANG CUBA DIHANCURKAN OLEH KOMUNISME. MARI KITA DUKUNG ANAK BANGSA INI SUPAYA IA BERJAYA DENGAN CEMERLANG

4. PADA BULAN INILAH UMAT MELAYU SEDAR BAHAWA BUAT BAIK BERPADA PADA KERANA ORANG YANG BAIK KEPADA KITA BUKAN SEMESTINYA BAIK SELAMA LAMANYA.

5. PADA BULAN INILAH UMAT MELAYU SEDAR BAHAWA TANPA TENTERA DAN POLIS, UMAT MELAYU BELUM TENTU DAPAT BERTAHAN. JANGAN KHIANATI MEREKA.

UMAT MELAYU WAJIB MULAI SEKARANG, MEMANGGIL ANAK ANAK UNTUK BERKUMPUL MENDENGAR PERISTIWA 13 MEI DICERITAKAN SEMULA OLEH PARA DATUK ATAU PARA BAPA, AGAR MUDAH MUDAHAN ANAK ANAK INI AKAN SEDAR BAHAWA ' MEMPUNYAI KUASA DAN MARUAH PERLUKAN BANYAK PENGORBANAN '4 comments:

Anonymous said...

Saya bersetuju dengan seruan saudara. Cina juga sentiasa pahatkan jiwa dan roh Cina dalam jiwa anak cucu mereka walau apapun kedudukannya.

Anonymous said...

PERGI JAHANAM LA DENGAN MELAYU KAU... APA PADA MELAYU SELAIN DARI PERASUAH DAN SONGLAP WANG RAKYAT MACAM UMNO TU!!!

Anonymous said...

aku tak bangga jadi Melayu, aku hanya bangga jadi Islam macam Nik Aziz, boleh bagi kuliah agama, baca khutbah jumaat, Melayu macam Najib boleh bagi kuliah agama ka?? Isteri pun tak tutup uarat!!! HIDUP MELAYU!!!

Anonymous said...

Bangang la lu blogger