Followers

Friday, May 27, 2011

NIK AZIZ PENGAMAL ASSABIYYAH !

TAK DAPAT SEMBUNYI WAJAH KELANTANNYA.

Memang benar. Salah satu keajaiban takdir ALLAH ialah ianya hanya boleh diramal tetapi tidak mampu kita tentukan.

Satu ketika Nik Aziz pernah memimpin usaha menyubur kebencian terhadap UMNO kerana kononnya UMNO berjuang atas landasan assabiyyah dan dikatakan tidak ada dalam Islam perjuangan ini.

Kerana pendirian ini jugalah DAP mengambil sikap mendampingi PAS kerana mereka tahu PAS amat berguna untuk memecahkan ' kuasa Melayu Islam ' yang begitu dominan.

Usaha kuat PAS dan Nik Aziz hakikatnya telah menghakis kuasa Melayu yang kesannya dapat dilihat selepas PRU 12. Kerajaan hampir tiada kekuatan untuk berjuang ' melebihkan ' orang Melayu bahkan dalam masa yang sama banyak bertolak ansur.

Beberapa hari kebelakangan, menjelang Muktamar PAS, setelah Nasharuddin Mat Isa berani mempertahankan jawatannya sebagai Timbalan Presiden PAS, Nik Aziz akhirnya telah membuka jubah dan baju.

Hari ini Nik Aziz tidak dapat menahan nafsunya dan mengaku bahawa beliau mahu calon Kelantan menang kerusi tertinggi PAS.

Nik Aziz boleh mendatangkan alasan. Nik Aziz mampu dan tergamak memberikan nas jika perlu. Namun hakikatnya hari ini Nik Aziz telah menampilkan betapa dirinya ialah PEJUANG ASSABIYYAH TULEN !


No comments: