Followers

Tuesday, October 19, 2010

SEKALI LAGI PAS HINA ISLAM


ISLAM TIDAK AKAN DIRUNTUHKAN OLEH ORANG KAFIR ATAU ORANG JAHIL

Memang benar pandangan ramai ulamak. Islam tidak mungkin dapat diruntuhkan oleh orang orang kafir atau orang Islam yang jahil. Sebaliknya imej dan maruah Islam akan calar kerana perbuatan orang Islam sendiri.

Hari ini berita yang amat memalukan tersiar dalam Harakahdaily. Sangat memeranjatkan apabila media yang mengaku lebih Islam daripada yang lain boleh menyiarkan BERITA HINA ini.

PAS Kelantan beli bangunan UMNO lebih empat juta ringgit!!!

Ya ALLAH, bayangkan jika orang bukan Islam membaca berita ini.

1. Bagaimana PAS yang bercakap tentang agama, menjadikan agama sebagai alat boleh membelanjakan lebih 4 juta ringgit untuk membeli sebuah bangunan sedangkan terlalu banyak perkara kebajikan rakyat tidak terbela.

2. Bagaimana setelah 20 tahun memerintah, membeli bangunan 4 juta ringgit boleh menjadi bahan berita. Sedangkan sepatutnya PAS telah ada bangunan sendiri lama dahulu untuk tujuan operasi.

3. Benarkah ada keperluan untuk PAS menambah bilangan bangunan sedangkan terlalu banyak bangunan dan markas telah wujud di Kelantan sehingga mengakibatkan surau dan masjid menjadi kosong.

Dari sudut mana sekalipun berita ini dinilai yang jelas ia adalah gambaran kegagalan PAS dalam mengurus dan mentadbir. PAS gagal melihat keutamaan. Benarlah pandangan ramai, PAS adalah parti politik biasa. tiada kaitan dengan agama pun kerana agama adalah amalan bukan slogan.

No comments: