Followers

Friday, January 7, 2011

SELEPAS INI ANGGOTA SURUHANJAYA PULA DIPERTIKAI

" MASA DEPAN MEREKA TANGGUNGJAWAB KITA "


MEREKA TAK AKAN BERHENTI KERANA BUKAN
KEBENARAN YANG MEREKA MAHUKAN

Hari ini DS Najib umumkan penubuhan Suruhajaya Di Raja bagi menjawab pelbagai kekeliruan kematian Teoh Beng Hock.

DS Najib menjelaskan penubuhan ini telah dipersetujui oleh kerajaan sejak Julai 2009 tetapi pelaksanaannya tertangguh bagi menghormati inkues yang berjalan.

Tidak timbul soal tekanan pihak pembangkang kerana SEJAK DITUBUHKAN SEMUA PARTI PEMBANGKANG TIDAK MELAKUKAN YANG LAIN SELAIN MENEKAN.

Saya menjangkakan bahawa mulai sekarang Pakatan telah menyediakan DALIL, SEBAB DAN ALASAN MENGAPA SURUHANJAYA INI PATUT DITOLAK. MEREKA AKAN MENENTANG SIAPA SAHAJA YANG DILANTIK MENGANGGOTAI SURUHANJAYA.

MATLAMAT MEREKA BUKAN KEADILAN. MATLAMAT MEREKA BUKAN KEBENARAN. MATLAMAT MEREKA IALAH ' SEMAKSIMA MANA KEBENCIAN TERHADAP KERAJAAN DAPAT DICETUSKAN'.

MATLAMAT MEREKA IALAH JIKA BOLEH RAKYAT BANGKIT MENCETUS KEKACAUAN. MATLAMAT MEREKA IALAH KEADAAN AKAN JADI HURU HARA. MATLAMAT MEREKA IALAH KERAJAAN UMNO/BN TUMBANG MENYEMBAH BUMI.

SEBAB ITU SAYA KONSISTEN DALAM PENDIRIAN SAYA BETAPA PENDEKATAN PAKATAN INI ADALAH PENDEKATAN YANG PERNAH DIGUNAKAN OLEH KOMUNIS SATU MASA DAHULU.

OLEH YANG DEMIKIAN, MARI KITA KUATKAN AZAM DAN ILTIZAM KITA, KITA TIDAK MENOLAK MEREKA KERANA MEREKA PEMBANGKANG TETAPI KITA MENOLAK MEREKA KERANA
'KOMUNISME' YANG TELAH MERESAPI MEREKA.

1 comment:

Anonymous said...

Turutlah apa tuntutan puak ni, mereka tidak pernah berterima kasih.-mok