Followers

Friday, February 25, 2011

MERLIMAU DAN KERDAU, SANGAT SIGNIFIKAN DAN BERHARGA.

" TERUJI "


MEMPUNYAI MAKNA TERSENDIRI.

UMNO/BN dikatakan mempunyai laluan mudah di PRK Kerdau dan Merlimau. Pimpinan dan ahli parti seluruh negara mempunyai kepercayaan yang sama iaitu kita akan menang di kedua dua kerusi berkenaan.

Dalam masa yang sama, PAS yang terpaksa bertanding di kerusi ini telah menyebarkan berita bahawa mereka turun sebagai menguji ketelusan BN khasnya dalam menggunakan jentera kerajaan.

Saya berpandangan bahawa kedua dua kerusi ini sangat penting bahkan lebih penting daripada kerusi yang kita tandingi sebelum ini.

1. Melaka dan Pahang hampir tidak terkesan dengan tsunami politik 2008. Boleh dikatakan sokongan terhadap UMNO/BN kekal utuh ketika itu.

2. PRK ini semakin hampir dengan PRU 13. Lobi melobi walaupun selalu disebut supaya tidak dilakukan tetap juga berlaku. Ini boleh sahaja memberi kesan terhadap kesepaduan parti.

3. PRK ini berlangsung dalam suasana dunia yang panas dengan pemberontakan dan kebangkitan rakyat. Di Malaysia ada pihak sedang menggunakan pemberontakan itu untuk menyemai kemarahan rakyat.

Atas asas ini maka saya berpandangan bahawa UMNO/BN wajib menang lebih besar dalam PRK di Kerdau dan Merlimau. Kemenangan akan memberikan lebih keyakinan kepada kita untuk menghadapi PRU 13.

Jentera harus disusun dengan teliti dan dipastikan keberkesanannya. Kelemahan di PRK sebelum ini wajar menjadi
pengajaran dan panduan.

UMNO/BN akan mencapai matlamat sekiranya jentera benar benar solid dan kepentingan parti diletakkan di atas segala kepentingan peribadi.


No comments: