Followers

Friday, January 1, 2010Bukan semua orang mengaji tinggi ni cerdik. Contohnya Nizar. Antara jurutera Melayu berjaya dengan bantun UMNO tapi bodoh. Bodoh kerana dia fikir orang tak fikir. Orang buta hati. Atau memang dia ni suka buat lawak. Ada ke dia kata dia tak gila kuasa. Kalau tak gila kuasa apa pasal macam nak runtuh Perak dibuatnya Ceramah tak pernah berhenti. Macam tak ada kerja lain.Mengutuk, memfitnah ni Tuhan je yang tahu.Kesiannya orang kampung. Bila dengar ceramah balik lambat. Esok nak noreh getah letih. Tapi biasalah. Orang gila talak sebenarnya tak akan dapat dikesan secara saintifik.
Kemudian dia kata 93% masjid dia dirikan di Perak lebih mahal faripada tokong dan kuil. Jangan tertipu. Tanya dia berapa masjid dia dirikan. Tak sampai lima. Tokong,kuil melambak.
Bukan boneka?Sudahlah Nizar. Yang geran 999 tahun untuk Cina tu apa. Melayu pulak udah sikit. 99 tahun pulak tu. Allahuakbar. Mujurle 11 bulan. Kalau tidak tinggal namale Melayu Perak ni

Mari kita bermula

Maka 2009 pun melabuhkan tirainya. Selamat datang 2010. Selamat tahun baru. Banyak peristiwa berlaku dalam tahun 2009 ini yang tentunya memberikan kita banyak pengajaran pula. Sebagai anak Melayu Islam saya rasa gusar dengan beberapa perkembangan yang berlaku.Yang terbaru apabila mahkamah membenarkan Herald Tribune menggunakan kalimah ALLAH dalam penerbitan mereka.Hakim bukan Islam.Mana mungkin dia dapat merasai kerisauan orang Islam.
Bayangkan nanti bagaimana akhbar ini menyebarkan dakwahnya.Dia akan kata matlamat kita sama. ALLAH.Jadi tak payah jadi orang Islam pun boleh capai akhir yang sama.Islam ada banyak perkara tak boleh manakala Kristian ni ada banyak kelonggaran.
Orang Islam tak pedulipun. Nampak sangat MelayuIslam ni dah tak ada roh.Tak ada rasa.
Bila Nga Kor Meng pertikai peruntukan masjid, siapapun tak bangkit.
Cina ni bagi salam pakat sambut. Padahal salam ni anugerah ALLAH kepada umat Islam. Lambang persaudaraan.
PAS jangan haraplah. Dia dia pun tak terjaga.Cempera.Akhirnya bersetujuje dengan Pakatan Rakyat. Dia ni pulak miskin. Sebab itule agaknya Islam mengajar umatnya agar tidak jadi miskin, bahkan Rasulullah pernah mengingatkan bahawa hampir hampir kepapaan itu membawa kekufuran. Hakikat bahawa PAS ni tak nak kepada Islam dengan sendirinya terdedah. Kuasa ALLAH.
Sekarangni bergantung kepada UMNO. UMNO ni tertubuh dengan cinta dan kasih sayang kepada Agama, Bangsa dan Negara. Kerana faktor inilah UMNO berjaya maintain negara. Bila gelincir ALLAH bagi warning. Ingat luka Pilihanraya 12. Usah gelincir lagi. Fokus mesti tepat. Jangan buat kerja sia sia. Ini Wanita UMNO bising suruh Nazri letak jawatan. Apa pasal? Dia tak sedar bila dia bantai Nazri sebenarnya dia dedahkan kelemahan Muhyidin. Timbalan Presiden UMNO.Ini apa punya pemikiran.
Pemuda UMNO, tolonglah. Langsung tak ada bunyi.
Kepada Presiden UMNO percayalah,ambil tindakan kepada kepada petualang partini. Cari ganti, Insyaallah kita ada masa yang cukup untuk perbaiki keadaan sebelum PRU 13