Followers

Thursday, September 9, 2010

DENGARLAH NASIHAT MURSYIDUL AM PAKATAN PEMBANGKANG

Harakahdaily.net menyiarkan perutusan Hari Raya oleh Ketua Pembangkang DS Anwar Ibrahim dalam edisi terbarunya. Saya membaca perutusan tersebut yang saya anggap sebagai satu proses meludah ke langit dan membaling batu menyembunyikan tangan. Atau memang DS Anwar berhajat untuk mendidik pimpinan dan ahli PAS.

DS Anwar Ibrahim menyatakan bahawa Ramadhan yang mulia ini sewajarkan diisikan dengan kegiatan yang meningkatkan taqwa dan membina ukhwah sesama Islam. Elakkan daripada menyemai kebencian sesama insan. Elakkan fitnah dan adu domba.

Inilah hebatnya Anwar. Dia boleh mengeluarkan kenyataan seolah olah bukan dia yang berbuat sesuatu itu. Tinjaulah di mana mana surau dan masjid. Pergilah ke markas markas PAS. Tiada penceramah dan ustaz PAS dan pimpinan PKR yang memberi tazkirah selain menyemai dan menyuburkan kebencian.

Tiada seorang pun di antara mereka yang menyampaikan tazkirah melainkan dengan niat mengajak khalayak menghancurkan UMNO. Bukankah UMNO itu orang Islam. Di manakah ukhwah yang Anwar sebutkan.

Perhatikan pula Perutusan Perdana Menteri. Mengajak rakyat bersyukur dan menghargai kemakmuran. Mengajak rakyat belajar dari kesukaran masa lalu. Mengajak rakyat membina masa hadapan. Tiada unsur sinis dan sindiran.

Begitulah ALLAH mengaturkan. Sudah sampai masanya, Anwar tidak lagi dapat menyembunyikan wajahnya yang sebenar.