Followers

Tuesday, December 7, 2010

ANWAR IBRAHIM DAN NIK AZIZ SENASIB

ITULAH SEBAB MENGAPA MEREKA SOKONG MENYOKONG

Jika kita meneliti secara mendalam, maka kita akan dapati Nik Aziz dan Anwar Ibrahim mempunyai hubungan yang sangat akrab. Keakraban mereka sampai ke tahap luar biasa.

Nik Aziz sanggup menolak Al Quran dan hadis hanya kerana
' hubungan istimewanya' dengan Anwar. Bayangkan betapa rendahnya pandangan Islam terhadap perbuatan liwat atau sex sejenis sehingga Rasullullah tidak mengaku umat.

Dalam Al QUran dengan jelas diceritakan bagaimana Kaum Lut dihapuskan daripada mukabumi kerana kecenderungan sex songsang mereka.

Tetapi Nik Aziz sehingga ke tahap sanggup melepaskan jawatan Mursyidul Am PAS sekiranya Anwar mahukan jawatan tersebut.

Mengapa agaknya hubungan sebegini boleh berlaku?

Beberapa perkembangan mutaakhir ini saya fikir dapat menjawab persoalan yang timbul. Samada Nik Aziz mahupun Anwar Ibrahim, kedua duanya sedang berhadapan dengan tentangan yang tidak pernah mereka alami sebelum ini.

Nik Aziz saban hari melihat dan mendengar kenyataan yang menempelak, memperlekeh dan memperkecil dirinya. Nasruddin Hassan Tantawi, Salahudin Ayub, Mahfuz Omar seakan bersatu menyindir Nik Aziz.

Pimpinan PAS menunggu Nik Aziz mengeluarkan kenyataan untuk kemudiannya disangkal dan dibangkang.

Keadaan Anwar lebih dahsyat lagi kerana serangan diterima dari luar dan dari dalam parti sendiri. Sewaktu Ketua Wanita PKR menyarankan agar jawatan Ketua Umum ditandingi, Anwar sudah dapat mengesan kecenderungan untuk meminggirkannya.

Sikap Karpal Singh dan barisan pembelaannya sudah dapat dibaca seakan akan membiarkan Anwar berada dalam kuali yang airnya sentiasa mendidih.

Apabila Anwar dan Nik Aziz mula mengesan MALAPETAKA yang menunggu mereka maka mereka telah berpakat untuk BERTAHAN SECARA BERSAMA.

Percayalah kepada saya, betapa selepas ini Nik Aziz dan Anwar akan mula menyerang sesiapa sahaja termasuk pimpinan Pakatan Rakyat bagi mempastikan survival mereka.