Followers

Thursday, April 22, 2010

Pornthip...Pornthip


Dr Pornthip Rojanasunand ni bukanlah tokoh terkenal. Tapi nama dia agak menonjol bilamana Pakatan Pembangkang membawa dia masuk untuk membantu mereka membuktikan Teoh Beng Hock mati dibunuh.

Hasilnya Dr Pornthip mendakwa ada kemungkinan 80 % Beng Hock dibunuh. Maka berkokoklah ayam ayam Pakatan di seluruh dunia mengatakan kerajaan zalim. Membunuh orang tak berdosa.

Yang menghairankan kita ialah apabila Dr ni tak berani datang membuktikan dakwaan yang dibuatnya. Tuduh dan lari. Macam Anwar jugalah. Liwat dan lari. Sama je. Kata Dr ni dia terancam. Ada orang mengancamnya.

Yang ni kita terkejut sangat. Kalau Dr ni datang dari Brunei ke, dari Arab Saudi ke...patutle juga negara aman. Dia ni dari Siam. Negara paling huru hara di dunia. Please lah Dr. Ini Malaysia. Negara aman dan makmur. Sahabat kau Si Anwar ada juga cuba nak ganggu ketenteraman tapi tak jalan. Orang ramai dah tahu belang dia.

Kalau kita tengok dengan mata kasar pun dah boleh jangka manusianya Dr Pornthip ni. Rambut dia belang hijau, kuning, biru. Apa maknanya? Maknanya...

1. Dia ni jenis orang yang amat memerlukan perhatian.
2. Dia ni jenis orang yang menghadapi masalah kecelaruan personaliti.

Kalau andaian ini betul maka kita pun sependapat dengan Nazri Aziz. Dr Pornthip ni memang ibu penipu. Tak layak dipercayai.