Followers

Thursday, February 18, 2010

Nizar sakit, mari kita doakan kesembuhannya..

Saudara yang di luar Perak mungkin tak tahu ni. Ini bersifat dalaman. Tambahan pulak Nizar selalu kelihatan terutama di Mahkamah. Walaupun wajahnya nampak ceria tetapi bekas Menteri Besar 11 bulan ni sebenarnya sakit. Sama samalah kita doa supaya beliau cepat sembuh.

Tuan Guru Harun Din mungkin boleh tolong. Ini bukan penyakit biasa. Kalau perempuan lepas bersalin ia dipanggil "gila meroyan". Kalau oarng lepas bercerai ia dipanggil "gila talak ". Ini gila selepas hilang kuasa. Belum ada istilah.

Yang terkini sempena sambutan Tahun Baru Cina. Saudara bayangkan satu Perak banner gambar Nizar mengucapkan Gong Xi Fa Chai. Betul betul macam dia masih Menteri Besar.
Rasanya banyak lagi banner Nizar daripada banner Dr Zambry. Jadi tolonglah doakan.
Kalau tak dapat tolong doa agar beliau sembuh, tolonglah ramai ramai carikan istilah yang sesuai untuk penyakit Nizar ni. Dah ada nama penyakit , baru dapat cari penawarnya. Tolongye..

Pakatan tak pecah, UMNO jangan tidur..

Sekuat manapun digambarkan Pakatan Pembangkang berpecah, saya tetap dengan keyakinan bahawa mereka sebenarnya tidak berpecah. Macam saya pernah sebut, ini adalah wayang mereka untuk :-

1. Mengalih tumpuan rakyat daripada perbicaraan Nuar Brahim( Bayangkan sisa air
mani ada dalam dubur - sapa nak jawab tu? )
2. Mengalih tumpuan rakyat daripada nyanyok Nik Aziz ( Dah tak dapat dikawal )
3. Mengalih tumpuan rakyat daripada pembersihan etnik Melayu di Pulau Pinang.

Saya berpandangan mereka hampir berjaya. UMNO selesa sangat nampaknya. Daftar pengundi baru gagal.( Memalukan ).DAP adalah parti terbanyak daftar pengundi baru. Kemudian UMNO buat pulak pemutihan. Lebih 500 ribu nama ditolak dari daftar ahli.Termasuk yang mati, yang curang dan yang tiada sebab.

Betullah kata Tun Mahathir, UMNO dah tinggal nyawa ikan. Tolonglah UMNO. Sedarlah diri. Ada ramai orang kasih kepada parti termasuk saya. Mana ada parti lain yang boleh jaga Melayu macam UMNO buat. Usah riak. Berpijak di bumi nyata. Sekarang yang sedang mencanak naik adalah kerajaan. Jangan silap, kalau Najib berjayapun , dia berjaya sebagai Perdana Menteri bukan Presiden UMNO . Sebagai Presiden UMNO rasanya Najib tak buat apa apapun lagi.

Pakatan Pembangkang bermasalah, undi bertambah. UMNO selesa tapi merudum. Hati hatilah

Sejarah Berulang

Sekali lagi rakyat disogokkan dengan perbicaraan lawak jenaka oleh pelawak kelas rendah. Bukan semua orang tahu undang undang. Tapi saya tahu dan ramai orang tahu bahawa Anwar Ibrahim tidak akan dibela. Karpal nak tanya Saiful pun tak berani. Dia akan kaitkan macam macam benda yang tiada kaitan dengan pembelaan.

Mula mula utusan. Kemudian hakim. Lepastu bawak pulak pakar luar. Tangguh lagi. Percayalah lepas ni Karpal akan salahkan kondominium tempat liwat berlaku.
Dalam masa yang sama Zulkifli Nordin, Nik Aziz, Lim Guan Eng akan keluar macam macam kenyataan gila punya untuk alih tumpuan masyarakat.

Ini semua kita boleh terima. Dah tahudah memang mereka kaki putar. Tapi janganlah jatuhkan martabat agama kerana nak selamatkan diri. Jangan beli Islam dengan harga rendah. Sembahyang, bertahlil di kawasan mahkamah yang dah pasti tidak suci adalah penghinaan yang tak dapat diterima. Orang lain akhirnya akan kata, tengoklah Islam, bodoh, buat apa membazir buar masjid dan surau. Mana manapun boleh sembahyang.

Natijah paling besar nantinya ialah orang akan kata bahawa sebenarnya ALLAH tak mampu buat apa apapun. Dah sembahyang, dah takbir, dah tahlil tapi Anwar tetap juga nak cabut. Lebih bahaya kalau Anwar disabitkan. Tolonglah tok tok guru, jangan kerana politik agama jadi korban