Followers

Wednesday, January 26, 2011

NIK AZIZ BERBAJU DUA

" DUA SAHABAT "


TAK GAMAK NAK KATA MENGKARUNG, TAPI ITULAH SIFATNYA..

MAKA NIK AZIZPUN MENGELUARKAN KENYATAAN. BARANGKALI ADA ORANG MENASIHATI NIK AZIZ KURANG BERCAKAP. SETIAP CAKAPNYA ADALAH PELURU YANG TERTEMBAK KEPADA PAS SENDIRI.

NIK AZIZ SEBENARNYA BERADA DI PENGHUJUNG. APA SAHAJA YANG DIKATAKANNYA SENTIASA MENGUNDANG KONTROVERSI. PENYOKONG PAS TERMASUK YANG BERILMU, TIDAK BERANI BERHUJAH KERANA TAKUT MEROSAKKAN REPUTASI PARTI.

NYATALAH PERKIRAAN MEREKA IALAH PARTI, BUKAN AGAMA. TERKINI, NIK AZIZ MENYERU BN AGAR MEMBERI NASIHAT KEPADA MCA KHASNYA BERKAITAN ISU AGAMA.

MALANGNYA SEBELUM NIK AZIZ BERSUARA, MUHYIDDIN TERLEBIH DAHULU TELAH MENEGUR CHUA SOI LEK. BN TIDAK TERGANGGU DENGAN KRITIKAN DAN TEGURAN SESAMA SENDIRI.

SEKARANG MARI KITA HALAKAN NASIHAT YANG SAMA KEPADA NIK AZIZ.

1 . TEGURLAH DAP YANG MEMPEROLOKKAN KALIMAH ALLAH. TIMBALAN
NIK AZIZ SENDIRI TELAH MENGELUARKAN FATWA BAHAWA KALIMAH
ALLAH ADALAH HAK MUTLAK ORANG ISLAM.

2. TEGURLAH DAP YANG MEMBACAKAN AYAT SUCI AL QURAN. MEMBACA
AL QURAN ADALAH IBADAH. SYARAT SAH IBADAH ADALAH ISLAM

3. TEGURLAH AHLI PKR BUKAN ISLAM. MEREKA TELAH MEMBERI TAFSIRAN
SENDIRI MENGENAI AL QURAN.

JANGANLAH BERTOPENG NIK AZIZ. ISLAM TIDAK DITURUNKAN UNTUK MEMENUHI NAFSU PAS. ISLAM DITURUNKAN UNTUK SELURUH UMAT MANUSIA DI SEMUA ZAMAN.

PAS IALAH PARTI POLITIK BIASA NIK AZIZ. JANGAN TERPERANGKAP DENGAN TIPU DAYA SYAITAN. JANGAN MULA PERCAYA BAHAWA ' NIK AZIZ ' ITU BEGITU ISTIMEWA. JANGAN BIARKAN ANAK BUAH MEMUJA SEHINGGA DIRI MENJADI MABUK. AKHIRNYA DIRI SENDIRI MENJADI ALPA DAN SESAT.

RUMUSAN DARI SIDANG DUN SELANGOR

" MANGSA PERMAINAN AZMIN "AZMIN BERJAYA MEMBENAM KHALID KE PERUT BUMI.

PERSIDANGAN KHAS DUN SELANGOR PADA 24 JAN LEPAS PADA PANDANGAN KEBANYAKAN PENGANALISIS ADALAH ANTARA PERKARA PALING BODOH YANG PERNAH DILAKUKAN OLEH MANA KERAJAAN DI DUNIA.

SECARA LOGIKNYA PUN, DAPAT DILIHAT APA MAKNANYA MENGADAKAN PERSIDANGAN SEDANGKAN TELAH DIKETAHUI PERSIDANGAN ITU TIDAK AKAN MEMBERIKAN SEBARANG MANFAAT KEPADA KERAJAAN YANG MEMERINTAH.

KHALID IBRAHIM SECARA LANGSUNG TELAH MENAMPILKAN KELEMAHAN DIRINYA DALAM MEMIMPIN NEGERI SEHINGGA CUBA MENCABAR KUASA SULTAN DAN MEMPERTIKAIKAN KUASA KERAJAAN PUSAT.

TAMBAH MALANG APABILA KHALID SEWAKTU MENGGULUNG PERBAHASAN TELAH MENGUMUMKAN AKAN PERGI KE SELURUH NEGERI BAGI MENERANGKAN ' PENDERHAKAAN ' UMNO'.

YANG PALING MENONJOL DALAM PERSIDANGAN ITU IALAH AZMIN ALI, NAMA YANG SELAMA INI MEMBAYANGI KHALID. ADALAH DIKETAHUI UMUM BAHAWA AZMINLAH ANTARA ORANG YANG BERIA IA MAHU PERSIDANGAN DIADAKAN.

AKHIRNYA TIMBUL CAKAP CAKAP YANG SANGAT SERIUS DI SELANGOR SEKARANG TENTANG KELEMAHAN KHALID BAHKAN ADA YANG MEMBANDINGKAN KHALID DENGAN AZMIN.

HAKIKATNYA PERSIDANGAN ITU TELAH ' MERUNTUHKAN' PAKATAN TETAPI DALAM MASA YANG SAMA MENJULANG AZMIN.