Followers

Wednesday, May 19, 2010

AYUH ,MARI KITA BERPERANG

Umum mengetahui bahawa pada Pilihanraya Umum ke 12 yang lalu, Barisan Nasional ( Selepas ini disebut UMNO ) bukan sahaja berhadapan dengan parti parti pembangkang yang bersekongkol sesama sendiri , tetapi UMNO juga berhadapan dengan para peniaga Cina , pegawai pegawai kerajaan pelbagai peringkat dan sebagainya.


Sehingga banyak pilihanraya kecil selepas itu , fenomena ini berlarutan dan nampaknya memberikan kesan yang amat tidak baik terhadap pembangunan negarabangsa. Saya dapat melihat dengan jelas sabotaj yang dilakukan oleh mereka ini sehingga menjejaskan sokongan terhadap UMNO.

Contoh mudah yang dapat dilihat ialah apabila berlaku kenaikan harga barang. Menteri mengumumkan harga syiling bagi ayam ialah 7 ringgit tetapi di pasaran ia dijual 7.50 1kg,
Ikan kembung diwartakan berharga 9 ringgit tetapi di pasaran harganya ialah 12 ringgit 1 kilo.

Menteri mengumumkan bantuan kebajikan tetapi hakikatnya amat sukar untuk mendapatkan apa apa bantuan. Berurusan di pejabat amat sukar dan meletihkan. Malangnya sikap dan pendekatan pegawai kerajaan ini serta merta dikaitkan dengan kelemahan UMNO.

Di akar umbi juga selalu ditimbulkan betapa peluang kenaikan pangkat lebih kepada orang orang yang cenderung kepada pembangkang.

Maka pimpinan kita mungkin mengatakan bahawa ini adalah andaian. Saya menyarankan supaya kajian terperinci dibuat. UMNO tak payahlah menunjukkan sikap ' gentleman '. Kita telah diperangi secara berterusan. Kita telah lama bertahan. Ini masa kita menyerang balas. Ayuh, mari kita mula berperang