Followers

Sunday, January 24, 2010

Dah tiba masanya Datin Seri

Esok ( 25 Januari 2010 ) sepatutnya adalah hari perbicaraan DS Anwar Ibrahim bermula.Masyarakat menunggu untuk mendengar dan melihat keadilan ditegakkan. Tanpa mahu membuat penghakiman mendahului mahkamah, saya ingin mengemukakan pandangan. Saya bukan peguam, tapi apabila pihak Anwar memohon dokumen pendakwaan saya berasa pelik.

Kita nak berperang tetapi sebelum itu kita tanya lawan kita apa senjata yang nak digunakan. Begitulah analoginya. Pelik yang kedua ialah apabila Peguam Sulaiman Abdullah menarik diri dari membela Anwar. Sulaiman Abdullah ni saudara kita yang baru. Warak orangnya.

Kita tak tahu sementara menunggu perbicaraan sebenar nanti apa pulak dalihnya. Mahkamah sebenarnya tempat keadilan ditegakkan. Undang undang digubal untuk kebajikan seluruh umat manusia bukan untuk sebahagian manusia.

Saya tak nampak jalan lain. Hanya Wan Azizah sahaja yang dapat menyelamatkan keadaan. Hanya Wan Azizah sahaja yang benar benar tahu siapa Anwar. Bangunlah, ada masanya wajib isteri mentaati suami, tapi janganlah sampai terbakar diri. Bangunlah, ceritakanlah kebenaran. Rakyat akan mengenang Wan Azizah sebagai serikandi negara.