Followers

Sunday, February 6, 2011

PAS LANCAR DANA PILIHANRAYA

" PENGGANTI NIK AZIZ "


BERSELINDUNG DI SEBALIK NAMA DANA PENDIDIKAN.

SEWAKTU DAN SELEPAS PRU 12 PAS SEBENARNYA SELESA DAN MEWAH. PAS DIBIAYAI OLEH DAP DAN PKR. PAS BUAT KUTIPAN UNTUK PERGERAKAN DAN KEMUDAHAN PIMPINAN PARTI SAHAJA.

AKHIR AKHIR INI PAS GAGAL MEMAINKAN PERANAN SEBAGAIMANA YANG DIKEHENDAKI OLEH DAP. PAS BARANGKALI TIDAK AKAN DIBANTU LAGI DARI SEGI KEWANGAN.

SELAIN DARIPADA KALAH DI KEDUA DUA PRK GALAS DAN TENANG, PAS SENDIRI GAGAL DALAM USAHA MEREALISASIKAN PERPECAHAN UNDI MELAYU.

PAS BERANI. PAS SUDAH PASTI MENEMUI NAS AL QURAN DAN HADIS ATAU SEKURANG KURANG MELIHAT SEJARAH ISLAM YANG MEWAJARKAN ' PECAH AMANAH' WANG AHLI DAN PENYOKONG.

LIHAT APA YANG BERLAKU KEPADA TABUNG MEMALI. PAS TIDAK MENJAWAB PUN KE MANA WANG ANAK YATIM MEMALI MEREKA HALAKAN.

13 FEBRUARI INI HADI AKAN LANCARKAN TABUNG DANA PENDIDIKAN PULA. DR HARUN TURUT HADIR MENYAMPAIKAN UCAPAN. NIK AZIZ TIDAK DIJEMPUT ?

PERCAYALAH DANA PENDIDIKAN ADALAH NAMANYA. TAPI KUTIPAN INI AKAN DIGUNAKAN UNTUK PILIHANRAYA.

ULAMA PAS AKAN MENEASKAN BAHAWA ' SEBAIK BAIKNYA SEWAKTU TANGAN KANAN MEMBERI, TANGAN KIRIPUN TIDAK TAHU'.

BERTANYA BERMAKSUD MEMPERTIKAI. MEMPERTIKAI SEDEKAH ADALAH SESUATU YANG AMAT DILARANG.

DEMIKIANLAH PAS, DULU, KINI DAN SELAMANYA...

TERBAYANG DAP MELEMPAR NASI..

" TERAMPIL, BIJAK, MEYAKINKAN "TURUN KERANA LAPAR, TURUN DAN KENYANG.

SAYA MEMBACA DENGAN PENUH MINAT PANDANGAN DR MASZLEE MALIK SEORANG AHLI AKADEMIK DALAM WAWANCARA DENGAN MINGGUAN MALAYSIA HARI INI.

BANGGA SAYA MEMBACA PANDANGAN ILMUAN MELAYU YANG SARAT KEBIJAKSANAAN. ANALISISNYA TERKELUAR DARIPADA SEBARANG KECENDERUNGAN POLITIK KEPARTIAN.

MENURUT BELIAU, RAKYAT MESIR DAN TUNISIA TURUN KE JALANAN KERANA MEREKA LAPAR. MEREKA DERITA KERANA MISKIN. MEREKA BANGKIT MENUMBANGKAN DIKTATOR YANG SANGAT LAMA BERKUASA.

SAYA TERINGAT KEPADA DEMONSTRASI PENYOKONG PAKATAN PEMBANGKANG DI PERAK PADA TAHUN 2009, SEWAKTU PERALIHAN PEMERINTAHAN BERLAKU.

WALAUPUN SEBAHAGIAN DARIPADA DEMONSTRATOR ADALAH ORANG LUAR YANG DATANG UNTUK MENAMPAKKAN ' BESARNYA'
DEMONSTRASI TETAPI IA TETAP MENJADI SEJARAH HITAM PERAK.

KEPADA SAYA INI ADALAH SEJARAH YANG MELUKAKAN UMAT MELAYU. KALAU BOLEH SAYA MAHU ANAK CUCU BUKAN SAHAJA TIDAK MELAKUKANNYA TETAPI BIARLAH MEREKA TIDAK MENGETAHUINYA.

SAYA SENDIRI MENYAKSIKAN BAGAIMANA LORI LORI KECIL YANG DIPANDU OLEH LELAKI CINA MEMBAWA NASI BUNGKUS, AIR MINERAL DAN LIMAU . MEREKA MENCAMPAKKAN MAKANAN TERSEBUT YANG KEMUDIANNYA DIMAKAN OLEH DEMONSTRATOR YANG SEMUANYA MERUPAKAN ORANG MELAYU.

SAYA LUKA MELIHAT ' BANGSATNYA' UMAT MELAYU KETIKA ITU SEMATA MATA MAHU MEMPERJUANGKAN PEMERINTAHAN DAP DI PERAK. MEREKA KEKENYANGAN. INI BEZANYA PEMBANGKANG DI MALAYSIA DENGAN RAKYAT MESIR DI TUNISIA.

MEREKA BANGKIT DEMI MARUAH. DI MALAYSIA PAS BANGKIT MENGGADAI MARUAH.

JUSTERU ITU, UMNO WAJIB KUAT. PIMPINAN UMNO HARUS SEDAR. ELAKKAN KEBANGKITAN PALSU PEMBANGKANG DENGAN CARA MEMENANGI PILIHANRAYA. PEMBANGKANG TAK BOLEH DIBENARKAN MEMALUKAN NEGARA DENGAN PEMBERONTAKAN BERBAYAR SEPERTI YANG PERNAH BERLAKU DI PERAK.