Followers

Wednesday, June 15, 2011

JIKA KITA BERJAYA SEKALI INI, KOMUNIS AKAN KEMBALI KE HUTAN !

SEKALI INI DAN ANAK CUCU AKAN BERBANGGA...

Saya dapat melihat kesukaran dan kepayahan yang Kerajaan UMNO sedang lalui. Saya juga dapat merasakan betapa ramai rakyat sedang sanggup berkongsi segala kesukaran tersebut.

Harga semua barang telah dinaikkan oleh pedagang Cina DAP. Barang kering, barang basah. Semuanya. Sebahagian daripada barangan sukar diperolehi.

Harga ikan dan sayur turut melambung. Malangnya bekalan ikan laut hampir tiada. Semua rakyat tanpa mengira di mana dan daripada golongan mana sekalipun sedang teruji.

Saya yakin Cina DAP tidak akan berhenti di sini. Mereka akan menggandakan tekanan supaya rakyat menjadi marah dan benci.

Ini plot mainan mereka. Kemuncak benci itu akan mendorong rakyat turun ke jalan raya. Mereka dengan bantuan PAS telah menyediakan medannya.

Bersih 2 bukan sekadar cerita Pilihanraya bersih. Ini retorik mereka. Bersih 2 adalah perhimpunan segala rasa benci dan dendam DAP dan pencacai mereka.

Kerajaan UMNO sedang menempa kejayaan sebenarnya. Lakukan apa sahaja selain tunduk kepada Cina DAP. Biar kita teruji dan susah sekarang.

Jika Kerajaan UMNO berjaya menangani apa yang berlaku sekarang, yakinlah selepas ini Cina DAP akan kembali runduk dan menyembunyikan diri.

Biarkan nelayan laut dalam mogok. Biarkan pedagang Cina DAP bermain dengan harga barangan.

Saya cadangkan Kerajaan UMNO bertindak pro aktif. Gerakkan semua agensi yang ada. Tampung dan isi setiap ruang kosong yang mereka tinggalkan.

Sukarlah untuk sementara ini. Itu lebih baik daripada anak cucu menjadi bangsat di bumi sendiri..