Followers

Thursday, October 28, 2010

PENIAGA CINA MULA SERANG KERAJAAN


GERAKAN MEMPASTIKAN KERAJAAN ISLAM PALING BERJAYA DI DUNIA RUNTUH TELAH BERMULA.

Hakikat bahawa Kerajaan Malaysia ialah sebuah Kerajaan Islam diterima umum masyarakat dunia khasnya dunia Islam sehingga kita menjadi rujukan banyak negara .

Hakikat bahawa Malaysia adalah Negara Islam juga adalah sesuatu yang diterima masyarakat dunia. Yang menolak hakikat ini ialah PAS yang sekarang sedang meruntuhkan dasar dan slogan mereka demi memenangi hati DAP yang dengan jelas anti Islam.

DAP juga menentang UMNO secara berhabis habisan kerana faktor agama ISLAM ini. Mereka masih boleh hidup aman, mereka membina kekayaan, mereka boleh melakukan apa sahaja di negara ini walaupun pemerintahan ditunjangi UMNO. Sasaran kebencian mereka ialah ISLAM yang UMNO perjuang dan pertahankan.

Mereka sebenarnya hampir berjaya. Mereka dibantu oleh PAS dan PKR. Sekarang mereka sedang menggunakan kuasa peniaga mereka. Di Perak, bekalan ikan dan sayur telah sangat sukar didapati di pasar pasar. Ini adalah keperluan harian rakyat.

Selepas Kerajaan Pakatan tumbang harga ikan dan sayur dan semua ( SEMUA )barangan keperluan seperti susu, milo, tepung, gula dan lain lain naik mendadak.

Saya percaya tidak lama lagi bekalan ikan dan sayur akan pulih seperti biasa tetapi harga pasti akan naik lebih tinggi. Saya percaya kenaikan ini sengaja dibuat supaya rakyat menjadi marah.

Kemudian Pakatan Pembangkang akan berkempen di kampung kampung menyatakan bahawa kenaikan ini adalah kerana Kerajaan Barisan Nasional ingin menggunakan wang yang banyak untuk membayar hutang.

Kerajaan akan digambarkan sebagai zalim, kejam kepada rakyat.
Maka harapan mereka kebencian rakyat akan memuncak dan kerajaan dapat ditumbangkan melalui PRU 13.

Saya tidak nampak ada usaha Kementerian dan Jabatan berkaitan menangani masalah ini. Menteri akan menafikan kenaikan kerana kenaikan harga tidak pernah diwartakan.

Sekiranya kita gagal mencari penyelesaian , saya bimbang akhirnya kita berasa seperti berada di zon selamat sedangkan hakikatnya kita sedang menuju keruntuhan.