Followers

Monday, July 18, 2011

NIK AZIZ JUGA AKAN DIBICARAKAN DI MAHKAMAH RABBUL JALIL

BERFIKIR DAN BERCAKAP SEOLAH OLAH TERKECUALI DOSA...

Saya membaca ulasan Nik Aziz Nik Mat berkaitan tindakan PAS mentaati kehendak DAP di Kedah. Seperti biasa Nik Aziz meletakkan hukum bersalah kepada UMNO dan Utusan Malaysia kerana menjadikan perkara ini sebagai bahan berita.

Sesuatu yang amat diketahui umum ialah Nik Aziz bukanlah jenis orang yang boleh menerima pandangan orang lain termasuk pimpinan PAS yang lain. Nik Aziz juga tidak berupaya berhujjah kerana beliau dikatakan seorang yang amat emosional.

Oleh yang demikian , saya menulis artikel ini dengan kesedaran bahawa satu masa kita akan pergi mengadap Tuhan. Kita akan ditanya apakah yang kita lakukan sepanjang umur usia kita.

Saya ingin meyakinkan diri saya bahawa satu masa saya telah mengingatkan Nik Aziz tentang dosa dan pahala, tentang hari pertang
gungjawaban di hadapan ALLAH.

Penindasan DAP terhadap PAS bukan lagi persoalan politik kepartian.Lebih daripada itu DAP sedang menunjukkan kepada dunia bahawa Islam adalah agama yang lemah, agama yang mudah dijajah.

Bukan sekali, bahkan berkali kali. PAS sentiasa merendah dan beralah.PAS bukan Islam tetapi dunia sedang dimomokkan sebaliknya.

Islam bukan ' riuh rendah dan sorak sorai '. Islam ialah pemikiran, sikap dan perlakuan. Malangnya PAS berjaya kelihatan Islam tetapi sentiasa pula berjaya kepada DAP.

Nik Aziz wajar sedar , tanpa sebarang komentar, ulasan dan berita dari mana mana media atau mana mana pihak sekalipun, realiti yang berlaku ialah PAS telah tunduk dan patuh kepada DAP mengatasi kepatuhan kepada ALLAH.

Sebagai Mursyidul Am, Nik Aziz sewajibnya menegur Azizan Razak bukannya meletakkan kesalahan kepada pihak lain.

Jika saya berpeluang saya ingin mengingatkan diri saya dan Nik Aziz,
takutlah kepada ALLAH. Kita boleh perdaya semua orang untuk memenuhi cita cita peribadi kita, tetapi kita tak mungkin mampu memperdaya ALLAH yang maha besar.