Followers

Wednesday, October 13, 2010

TEORI KONSPIRASI BERULANG


PERBICARAAN ANWAR LIWAT SAIFUL ADALAH RANCANGAN ULANGAN

Saya terkejut besar membaca ' laporan polis Rashid, bekas pegawai khas Anwar Ibrahim '. Saya terkejut kerana Rashid hanya melaporkan bahawa dia dipaksa menandatangani akuan sumpah bagi menafikan Anwar Ibrahim pernah meliwat Saiful.

Saya mendengar tentang Rashid sejak Ezam Mohd Noor kembali ke pangkal jalan. Ezam bercerita tentang Rashid, oarng yang amat Wan Azizah cemburui. Wan Azizah pernah meminta Ezam menghalau Rashid.

Tetapi laporan polis yang dibuat oleh Rashid sebahagiannya menggambarkan
' kebersihan ' hubungan mereka berdua. Rashid hanya membersihkan bilik Anwar, Rashid hanya mengambil makanan di dapur, Rashid hanya menemani Anwar bersenam.

Maka dengan sendirinya ' kisah kasih mereka berdua ' adalah tidak benar. Adalah tidak bermakna aduan Rashid mahupun Rahimi jika sekadar nak mewujudkan elemen baru bahkan ia mungkin mengganggu perbicaraan Anwar Liwat Saiful

Saya menjangkakan bahawa perbicaraan sekali ini akan mengulangi sejarah perbicaraan kali pertama. Perbicaraan kali ini akan sekali lagi menjadi medan peguambela untuk menyuburkan kebencian kepada kerajaan.

Saya yakin peguambela akan berhujah mengaitkan kerajaan yang dipimpin ole DS Najib. Percayalah perbicaraan ini akan berlarutan sehingga PRU 13. Ini adalah bahan yang baik kepada pembangkang. Pembangkang ketiadaan bahan. Kepimpinan DS Najib sukar diburukkan.

Saya jangka peguambela akan bertungkus lumus menggambarkan betapa jahatnya kerajaan yang ada. Selepas mereka berjaya menggugat keyakinan kepada kerajaan, peguambela akan meneruskan perbicaraan dengan niat Anwar akan didapati bersalah dan negara ini akan mereka kuasai.

SETAKAT INI ANWAR IBRAHIM HAMPIR BERJAYATANDA TANDA PERBICARAAN AKAN DITANGGUHKAN SEMAKIN JELAS

Tidak kira apa watak yang dimainkan oleh Rahimi Osman, bekas pegawai khas Anwar Ibrahim nampaknya tanda tanda kejayaan untuk menangguhkan perbicaraan kes Anwar liwat Saiful mula kelihatan.

Hari ini kedua dua peguam yang dikatakan memaksa Rahimi menandatangani akuan bersumpah dipanggil oleh pihak polis untuk membantu siasatan. Maknanya siasatan telah bermula.

Selepas ini barisan peguam Anwar akan memohon kepada mahkamah untuk menangguhkan perbicaraan Anwar liwat Saiful bagi meneliti dan mengkaji unsur baru yang timbul.

Memang wajar sangatlah. Betul tindakan mereka. Mahkamah yang dikatakan tidak adil, bekerja bagi pihak kerajaan akan memenuhi permintaan mereka.
Barangkali bertahun diperlukan untuk menyelesaikan isu baru ini.

Dalam masa yang sama Anwar akan menyusun gerakan baru. Anwar akan pergi ke seluruh negara bagi menyemai prasangka terhadap pentadbiran Najib. Anwar akan berusaha menakut nakutkan para pelabur.

Mahu tidak mahu Najib terpaksa menjawab segala tohmahan yang dibuat. Harapan Anwar ialah tumpuan Najib akan terjejas dan Anwar akan dapat menguasai negara melalui PRU 13 melalui pertolongan PAS dan DAP.

Anwar bukan manusia biasa. Sebab itu ALLAH musnahkan kaum Nabi Lut. Golongan ini amat merbahaya. Anwar akan buat apa sahaja biarpun negara, agama bahkan anak isteri menjadi korban. Bahaya Anwar.

Usahlah terpedaya. Teruskan perbicaraan Anwar Liwat Saiful. Selebihnya ALLAH akan menentukan.