Followers

Monday, October 25, 2010

HUJAH KOMUNIS BERGEMA DI PULAU PINANG

" LIHATLAH BETAPA BANGGANYA GUAN ENG MENDENGAR ANWAR DAN HAJI HADI MEMPERLEKEH NAJIB YANG KINI MERUPAKAN IKON ORANG MELAYU SELAIN TUN MAHATHIR "


ANWAR IBRAHIM BERCAKAP BAGI PIHAK KOMUNIS DI PULAU MUTIARA - DENGAN SAMBUTAN PENUH MERIAH DAP
( HISHAMUDDIN KENA BERI PERHATIAN SERIUS SESUAI DENGAN JANJI BELIAU DI PERSIDANGAN UMNO )

Butterworth - 25 OKT : Pakatan Rakyat ( Disebut Pakatan Pembangkang ) tidak akan mengubah apa apa peruntukan Perlembagaan. Perkara 152 dan 153 dalam Perlembagaan memang tidak boleh diubah samada oleh UMNO/BN atau Pakatan Rakyat ( Disebut Pakatan Pembangkang ).

Kenyataan ini adalah lahir daripada Anwar Ibrahim sewaktu ceramah politik di Pulau Pinang yang dianjurkan dan dijayakan dengan jayanya oleh DAP di bawah pimpinan Al Fadzil Ustaz Lim Guan Eng.

Sejak UMNO bersidang dan DS Najib menyampaikan Ucapan Dasar hinggalah tamat persidangan dengan Ucapan Penggulungan DS Najib, jelas Pakatan Pembangkang amat cemas, gementar dan takut. Pelbagai program diatur dengan segera bagi ' memutar belitkan secara ekstem ucapan perwakilan dan pemimpin UMNO '.

Bahkan ada ahli PAS mengugut salah seorang jurucakap UMNO yang mengkritik Nik Aziz dengan kenyataan " Tidakkah beliau tahu betapa rapatnya Nik Aziz dengan Tuanku Sultan ?"
Saya ingin mengajak pembaca meneliti intipati ucapan Anwar yang pada pandangan saya mempunyai ' PENGARUH KOMUNISME MENEBAL 'yang amat bahaya dan perlu diberikan perhatian serius oleh Menteri Keselamatan Dalam Negeri ( KDN ) yang berikrar akan mempertahankan PUTRAJAYA.

1. Anwar banyak kali secara jelas mengungkapkan ' KUASA RAKYAT '.
Inilah modal yang digunakan oleh Parti Komunis sewaktu meruntuhkan Sistem Beraja di China dan inilah juga bahan yang digunakan oleh Bintang Tiga di Tanah Melayu.
UMNO juga ada menggunakan perkataan yang sama tetapi dengan jelas bagi kegunaan menolak politik fitnah dan kebencian. Manakala Anwar menungkapkannya selepas ' mengulas isu perlembagaan' yang sebelum ini banyak kali dipersoalkan termasuk oleh Nurul Izzah, anak beliau yang juga pesaing Azmin Ali.

2. Anwar juga menyebut tentang dana memperbaiki rumah PM yang dikatakan sepatutnya digunakan bagi membantu rakyat. Ini jelas ' menyemai kebencian rakyat miskin terhadap pemerintah'. Juga antara kaedah utama yang digunakan oleh Komunis.

3. Anwar turut menyentuh pelan pembangunan tanah perkuburan berhampiran Tugu Negara yang saya tahu Anwar bimbang akan sentiasa mengingatkan rakyat khasnya kepada perjuangan menentang Komunis, yang banyak mengorbankan pejuang pejuang Askar Melayu.

Inilah fokus pidato Anwar yang sentiasa diiringi tepukan gemuruh pemimpin dan ahli DAP. Barangkali tercapailah niat mereka, menjadikan TOKOH MELAYU sebagai agen penyebar dakyah mereka.