Followers

Friday, September 3, 2010

NAJIB, KAMI BERBANGGA

Salah satu faktor keruntuhan UMNO zaman Pak Lah Badawi ialah apabila Pak Lah mengambil pendekatan ' memusuhi ' Tun Mahathir. Sebagai Presiden UMNO dan Perdana Menteri selama lebih dua puluh tahun pastilah Tun Mahathir mempunyai kecintaan yang amat tinggi terhadap negara bangsa ini.

Saya dan ramai lagi orang Melayu percaya sudah tentu apa sahaja kenyataan yang lahir daripada Tun Mahathir pastinya lahir bersama keinginan untuk melihat UMNO dan negara sentiasa berada di tahap terbaik.

Inilah menariknya Najib. Setakat ini tidak sekalipun Najib pernah memberikan reaksi keras dan kasar terhadap Tun. Walaupun ada kenyataan Tun yang agak keras misalnya berkaitan Gagasan 1 Malaysia.

Terbaru Tun melahirkan kebimbangan MEB akan meminggirkan kepentingan Bumiputera dan menyarankan agar DEB diteruskan. Ini juga kebimbangan ramai orang Melayu yang lain.
Najib dalam kenyataan balasnya menyatakan bahawa ia akan mengambil kira pandangan ini dan menyatakan bahawa kepentingan Melayu tidak pernah diabaikan.

Jawapan yang amat objektif dan tulus. Tiada unsur sinis dalam jawapan tersebut. Inilah Najib.Inilah yang rakyat harap akan Najib teruskan. Kita yakin, semakin tinggi hormat Najib kepada Tun semakin tinggi pula hormat rakyat kepada Najib. Tahniah, kami tumpang berbangga.