Followers

Sunday, June 5, 2011

DAP DAH PERSIAPKAN LANGKAH SESUAI UNTUK MAT SABU !


KEBENCIAN TERHADAP POLIS SEDANG SUBUR...

Beberapa orang blogger baru baru ini menegur akhbar Cina kerana membesar besarkan isu penahanan PELACUR CINA di Pulau Pinang dan Selangor.

Saya sedikitpun tidak hairan dengan perkembangan ini, sama dengan cubaan Cina DAP sebelum ini untuk menggambarkan betapa zalimnya polis terhadap rakyat.

Saya beranggapan ini adalah strategi Cina DAP untuk menimbulkan kesangsian melampau terhadap institusi keselamatan sebagai persiapan untuk Mat Sabu memimpin pemberontakan akhir JUN ini.

Saya yakin, Pakatan akan mohon untuk berhimpun. Saya yakin pihak berkuasa terpaksa menolak permohonan tersebut atas faktor keselamatan. Sudah tentu kali ini jika Pakatan berkumpul , penyokong kerajaan juga akan mengambil pendekatan serupa.

Inilah yang berlaku di Mesir, Libya dan Tunisia. Hakikat bahawa lebih ramai orang menyokong kerajaan berbanding pembangkang tidak dapat disangkal. Beberapa PRK dan Pilihanraya Sarawak menjadi bukti.

Inilah perkiraan pihak polis dalam membuat keputusan menolak PERHIMPUNAN BERSIH 2. Penolakan inilah nantinya akan dijadikan oleh Cina DAP untuk merangsang Mat Sabu dan pengikut PAS untuk terus timbulkan kekacauan.

Saya percaya jaringan antarabangsa juga telah mereka wujudkan. Mereka tidak mungkin berjaya tanpa sokongan antarabangsa, sekurang kurangnya Singapura.

Kita sedang menunggu. Mat Sabu sedang ghairah kerana menang Timbalan Presiden PAS. Mat Sabu akan menggerakkan perhimpunan ini kerana sebab itulah beliau menang.

Kita juga menunggu pihak berkuasa. Adakah Menteri KDN akan bertindak sebelum terlambat atau seperti biasa memberi amaran ?