Followers

Wednesday, September 29, 2010

NAJIB BUKAN ULAMAK..

TETAPI DAKWAHNYA TERSEBAR KE SELURUH DUNIA.

Najib bukan ulamak. Dia pemimpin yang lahir daripada sistem pendidikan biasa. Dia tidak berjubah dan berserban. Tetapi ucapan sulungnya di Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu ( PBB ) pada 27 September 2010 mencetus rasa kagum, hormat bukan sahaja kepada dirinya bahkan kepada Islam itu sendiri.

Isu keadilan, isu perpaduan, isu kekejaman Israel, isu pelampau dalam pelbagai agama, isu prejudis terhadap Islam dikupas dengan jelas. Khalayak terpaksa mendengar ucapan berhemah Najib dan tidak malu mengaku kebenarannya.

Ahmadinejad , presiden Iran juga seorang pejuang. Tetapi apa maknanya perjuangan bilamana cakapnya tidak didengar. Apa maknanya perjuangan jika khalayak bangun meninggalkan majlis sebaik sahaja dia sampai di pentas. Apa maknanya perjuangan jika mesej yang ingin disampaikan tidak kesampaian.

Di hadapan dunia, Najib memberi makna kepada pelbagai peristiwa. Teguran terhadap Israel di hadapan pemimpin Israel. Kritikan terhadap Yahudi di hadapan pemimpin Yahudi dan para penyokong mereka.

Simpati terhadap Palestin di hadapan pemimpin Palestin dan seluruh dunia mendengar dan berkongsi simpati bersamanya.

Sewaktu orang lain tidak terfikir untuk mencampuri urusan dalaman negara lain apalagi Amerika, Najib memuji Obama dan Datuk Bandar Bloomberg kerana mempertahankan Pusat Komuniti Islam.

Sewaktu dunia melihat betapa ganasnya Islam, Najib melontarkan kesederhanaan Islam. Sewaktu Islam dikaitkan dengan pemberontakan dan perang , Najib mempromosikan keamanan.

Ucapan Najib didengar oleh Lim Kit Siang
Ucapan Najib didengar oleh Karpal Singh
Ucapan Najib didengar oleh Nik Aziz
Ucapan Najib didengar oleh Lim Guan Eng
Ucapan Najib didengar oleh Mahfuz Omar

Najib bercakap di New York tetapi mesej dan jiwa besarnya bertebar di tanahair.
Benar Najib bukan ulamak tetapi dakwahnya tersebar serata alam. Inilah konsep KHALIFAH UMMAH.

Dalam pada orang lain ' beretorik dengan menjual agama ', Najib membuktikan bahawa kita adalah umat terbaik di kalangan umat manusia kerana mengajak yang makruf mencegah yang mungkar.