Followers

Monday, June 13, 2011

RAKYAT TETAP HIDUP TANPA CINA DAP !

PASAR TANPA IKAN ?

Sejak beberapa hari ini suri rumah merungut kerana bekalan ikan yang tiada di pasaran. Ikan laut. Ini ekoran daripada mogok yang dilakukan oleh nelayan laut dalam yang tidak berpuas hati kerana subsidi diesel yang ditarik balik.

Sebagai rakyat Malaysia dan penyokong UMNO, ini adalah detik yang membanggakan bila mana kerajaan berani bertindak betul pada masa yang tepat.

Nelayan laut dalam ini adalah terdiri daripada orang Cina yang kuat menyokong DAP. Usah nafikan kerana para peniaga semua peringkat saya dapati melakukan banyak perkara yang mencetuskan kecewa rakyat kepada kerajaan.

Menaikkan harga barang, menyorok barang sehingga mencetuskan panik. Jika kerajaan tunduk, mereka akan menganggap kerajaan takut kepada mereka.

Saya merayu kerajaan bertegas. Jangan undur lagi dan jangan berpada dengan penguatkuasaan ini. Banyak yang boleh dibuat untuk meruntuhkan ego Cina DAP ini.

Jalankan kempen makan ikan keli atau ikan talipia. Galakkan pemakanan ikan sungai yang 100% ditangkap oleh orang Melayu.

Biarkan mereka terus mogok dan menjadi miskin. Sesekali Kerajaan yang ditunjangi UMNO kena tunjukkan kuasa supaya penyokong berasa bangga.