Followers

Saturday, April 30, 2011

LEE KUAN YEW PENYOKONG UMNO TEGAR !


YAKIN ANWAR PELIWAT.

Satu ketika pada penghujung tahun 2010, dunia telah dikejutkan dengan pendedahan oleh Wilileaks yang berpangkalan di Australia.

Pelbagai perkara ' sangat sulit' telah didedahkan oleh Wikileaks yang melibatkan ramai tokoh dan banya peristiwa di dunia khasnya di Asia Tenggara.

Salah satu daripadanya ialah kenyataan Menteri Mentor Singapura, Lee Kuan Yew bahawa " Anwar Ibrahim terlibat dalam skandal seks dan perisikan Singapura mempunyai maklumat teknikal berkaitan dengannya ".

Saya tidak fikir LKY mengeluarkan kenyataan ini dengan tujuan untuk membuktikan UMNO betul. Bahkan hakikatnya bukan UMNO yang menyebabkan Anwar didakwa.

Anwar didakwa setelah Saiful membuat laporan polis.

Kebimbangan saya ialah,

1. LKY mahu membuktikan betapa perisikan Singapura sangat cekap sehingga apa sahaja maklumat akan dapat mereka perolehi.

2. LKY cuba tunjukkan bahawa mereka memang mengekori Anwar dan mungkin orang lain juga untuk diperangkap dan Anwar telah masuk dalam perangkap itu.

3. Anwar mungkin sahaja menjadi ' mangsa peras ugut' anasir luar jika beliau gagal memenuhi keinginan mereka. Misalnya dalam konteks Singapura- memperbaharui perjanjian air dengan kadar yang luar biasa.

Berkaitan dengan itu juga tentu kita WAJIB bertanya bagaimana aksi seks Anwar Ibrahim dapat dirakam dengan kemudahan bertaraf dunia ? Mungkin kah ini juga perangkap Singapura?


WAHHH!!! BESARNYA!!!

KELAM KABUT DIBUATNYA...

Ringkas dan jelas. DS Najib jemput PAS bersama BN untuk perjuangkan Islam. Perjuangkan negara dan bangsa.

Inilah DS Najib. Pemimpin berjiwa besar dan tulus. Jemputan ini dibuat dalam keadaan PAS tersangat lemah.

Akuilah. PAS kalah berturut turut dalam banyak PRK termasuk di kerusi yang disandangnya.

PAS kalah semua kerusi yang ditandingi di Sarawak walaupun PAS terlebih yakin akan menang.

PAS sedang dilanda krisis kepimpinan yang serius. Haji Hadi diragui dan dipertikai wibawanya. Haji Nik Aziz kehilangan kata.

PAS sedang dilanda demam Mat Sabu yang pernah dicalar imej akhlaknya.

Umum menyedari, PAS hanya tukang sembahyang hajat sekarang. Itu pun dengan matlamat yang ditentukan Anwar Ibrahim.

Saya yakin PAS sedang melompat sekarang. Jiwa besar DS Najib sedang menghukum mereka.