Followers

Friday, July 22, 2011

PEMBUNUH SEBENAR BAHARUDDIN AHMAD DIKENALPASTI !

PAS, AMBIGA, BERSIH 2 WAJIB BERTANGGUNGJAWAB.

Sekiranya kita menggunakan rumus yang sama yang digunakan oleh Pakatan Pembangkang, maka kita akan mendapat jawapan siapa yang sewajarnya dipertanggunjawabkan terhadap kematian Allahyarham Baharuddin Ahmad.

DAP telah menstruktur pemikiran keluarga Teoh Beng Hock dan penyokong mereka , bahawa jika pun benar mendiang membunuh diri ia adalah disebabkan 'gangguan terhadap emosi mendiang '.

Gangguan ini adalah kesan tekanan yang diterimanya semasa soal siasat oleh para penyiasat SPRM.

Tekanan emosi boleh berlaku dengan pelbagai cara. Saya berpandangan Allahyarham Baharuddin juga turut mengalami tekanan yang sama. Ucapan ucapan pemimpin pembangkang, rangsangan mereka, hasutan rakan rakan boleh juga menjadikan emosi Baharudin tertekan.

Tekanan yang kuat ini akhirnya menjadi gangguan yang menyebabkan Baharudin tidak bertindak betul. Dalam kesedaran bahawa kesihatannya tidak sesuai untuk menyertai Bersih 2, beliau tetap menyertainya.

Beliau juga didapati bertindak berlebihan apabila ' melarikan'diri dalam keadaan cemas dan bimbang melampau. Ini yang menyebabkan beliau tumbang dan akhirnya menghembuskan nafas terakhir.

Secara mudah mari kita membuat rumusan, bahawa jika PAS tidak melakukan rangsangan dan hasutan melampau, Baharudin tidak akan menyertai Bersih 2. Beliau tidak akan tumbang dan pasti beliau tidak akan meninggal dunia di situ.

Sebagai permulaan, mari kita membuat kesimpulan awal bahawa Baharudin sebenarnya dibunuh oleh PAS dan rakan rakan mereka !