Followers

Saturday, November 27, 2010

KETUANAN MELAYU , APA MASALAHNYA ?

" PEJUANG MELAYU SEJATI "


SENTIASA MENJADI MODAL POLITIK DAP, PKR DAN PAS


Semalam sewaktu menyampaikan TEKS YANG DISEDIAKAN OLEH ANWAR IBRAHIM,Wan Azizah Presiden Boneka PKR telah mengumpan pengundi Cina dan India melalui jaminan untuk menghapuskan KONSEP KETUANAN MELAYU.

Selama lamanya Ketuanan Melayu akan menjadi modal politik mereka. Mereka menjangkakan -

1. Pengundi Cina dan India akan percaya kepada janji ini

2. Pengundi Cina dan India tidak tahu bahawa KETUANAN MELAYU DIJAMIN DALAM PERLEMBAGAAN. MANAKALA PERLEMBAGAAN HANYA BOLEH DIUBAH MELALUI UNDI 2/3 DI PARLIMEN.

3. Pengundi Cina dan India tidak tahu bahawa selepas mendapat kelulusan Parlimen , mereka perlu pula mendapat persetujuan Institusi Raja Raja Melayu.

Ada beberapa perkara yang benarnya tidak mereka jangkakan -

1. Dengan sedikit ' PEMBETULAN ' UMNO mampu memenangi PRU tanpa sokongan penuh pengundi Cina dan India.

2. Berjuta pengundi Melayu kini sedar betapa pentingnya konsep Ketuanan Melayu ini dipertahankan demi anak cucu dan ' keamanan sebenar ' negara.

3. Pengundi Cina dan India sangat bersyukur dengan kemakmuran negara sehingga mereka hakikatnya ' lebih kaya dan mewah ' berbanding orang Melayu walaupun telah puluhan tahun KETUANAN MELAYU TERLAKSANA.

Ketuanan Melayu ialah KEHENDAK ALLAH. Tiada negara dalam dunia " SEMAJMUK MALAYSIA ". Tiada. Malaysia satu satunya yang sebegini dan tidak cuba mengubah Cina dan India untuk menjadi Melayu.

Di Malaysia , CINA DAN INDIA BOLEH HIDUP DAN MATI SEBAGAIMANA YANG MEREKA KEHENDAKI. HIDUPLAH SEBAGAI CINA , MATI SEBAGAI CINA. TIADA MASALAH. HIDUPLAH SEBAGAI INDIA, MATI SEBAGAI INDIA.

MANAKALA JANGAN PULA MENGGANGGU ORANG MELAYU HIDUP DAN MATI SEBAGAI MELAYU. TERIMA PULA KENYATAAN BAHAWA SYARAT MELAYU MENGIKUT PERLEMBAGAAN IALAH MESTI BERAGAMA ISLAM DAN MENGAMALKAN BUDAYA HIDUP MELAYU.

AKHIRNYA MARI KITA HAYATI SABDA NABI " SEBAIK BAIK KAMU IALAH ORANG YANG MEMPERTAHANKAN SUKU DAN BANGSA, SELAGI TIDAK DALAM MELAKUKAN DOSA", HADIS RIWAYAT ABU DAUD.

Kepada pejuang pejuang Melayu, usah apologetik, kita di landasan yang benar.