Followers

Friday, July 29, 2011

MALAYSIA VS SINGAPURA...

BUKTI UMNO TAK BUAT KERJA !

Kita telah sama sama menyaksikan pasukan Malaysia yang sekadar seri dalam perlawanan malam tadi. Kesannya Malaysia gagal melayakkan diri ke pusingan seterusnya setelah tewas perlawanan pertama.

Tapi bukan ini yang mahu saya bincangkan. Saya tertarik dengan semangat tinggi yang anak anak muda kita tunjukkan semasa memberi sokongan kepada pasukan negara.

Mereka menunggu ke minit terakhir walaupun tahu Malaysia sudah pasti tidak berpeluang untuk menang. Inilah patriotik atau cinta negara.

Saya yakin jika dipandu dan dibimbing kecintaan kepada negara ini akan pergi lebih jauh. Mereka yang kasihkan negara pasti tidak akan melakukan sesuatu yang menggugat keamanan.

Mereka yang cinta negara pasti tidak akan bersama membina dan membangunkan negara. Mereka tidak akan termakan hasutan walau dari mana pun datangnya.

Malangnya mereka adalah golongan yang terabai. UMNO khasnya tidak ada program khas untuk mereka. UMNO mengabaikan aset yang amat berharga.

Pembangkang yang rajin dan bijak memanipulasi akhirnya menang dalam usaha menggoda anak anak muda ini. UMNO kekal dengan kepercayaan bahawa ' kita ' pasti menang kerana sejarah membuktikan begitu.

Namun saya mempunyai keyakinan bahawa UMNO akhirnya berkubur kerana mempunyai kepercayaan yang salah !