Followers

Thursday, December 9, 2010

SAH HAJI ZAINUDDIN TAK AKAN JADI CALON

" HAJI ZAINUDDIN MUNGKIN BERTANDING ATAS TIKET BEBAS PADA PRU 13 "


KEGAGALAN KARNIVAL MENGESAHKAN KELEMAHAN

Berkaitan dengan berita kegagalan Karnival PAS Padang Rengas baru baru ini, telah hampir pasti Haji Zainuddin Mohd Yusuf ADUN semasa PAS tidak akan dicalonkan semula bagi Kerusi Lubuk Merbau.

Haji Zainuddin setakat ini telah memberikan imej yang amat buruk kepada PAS sehingga kehadiran Presiden PAS tidak dapat menarik pengundi termasuk ahli PAS Padang Rengas.

Sehubungan itu , usaha sedang giat dijalankan bagi mencari calon baru yang diharapkan dapat mempertahankan DUN Lubuk Merbau.

Beberapa nama telah dikaitkan termasuk seorang Guru Penolong Kanan di sebuah sekolah di Padang Rengas namun dikatakan tokoh ini tidak mempunyai kedudukan kewangan yang kukuh.

Menjadi trend PAS, sesiapa yang berhajat menjadi calon dikehendaki mengeluarkan belanja sendiri kerana ' HASIL KUTIPAN JIHAD ' diperuntukkan kepada pimpinan tertinggi PAS menjalankan kempen termasuk ke luar negara.

Saya mendapat berita bahawa mana mana ahli PAS yang berminat boleh menghubungi PAS negeri untuk pertimbangan. Sekiranya 'tokoh' tersebut tidak mempunyai wang, maka ia boleh menggunakan tanah untuk dijual dengan bantuan konsultan yang disediakan oleh PAS.

Bagi melicinkan urusan, tanah berkenaan mestilah memiliki 'geran satu nama'.

Ini berita yang saya dengar. Menggambarkan betapa terdesaknya PAS untuk mengekalkan kerusi bagi mempastikan mereka terus mendapatkan kepercayaan bos mereka, DAP. Wallahu'alam.

NAMEWEE DAN CHIN PENG TIADA BEZANYA


" MAAF, TIADA GAMBAR NAMEEWEE DIPAPARKAN KERANA VIRUSNYA DIJANGKA BOLEH MEROSAKKAN KOMPUTER "


MELAYAN NAME WEE MENGUNDANG PETAKA

Ini catatan dari hati. Ini luahan tulus tanpa ' siratan '. Kita telah mendengar penjelasan DS Nazri Aziz dari sudut perundangan.Saya secara peribadi tidak terkejut apabila Nazri melayan hasrat Namewee untuk bertemunya di Parlimen.

Saya tidak peduli bagaimana Namewee berpakaian. Kita semua mengetahui betapa ' kotornya jiwa dan pemikiran Namewee'. Persembahannya menceritakan ' diri dan keturunannya '.

Usah pula salahkan Nazri kerana menerima Namewee. Itulah Nazri. Tanya orang Padang Rengas. Nazri akan bertemu siapa saja tanpa syarat. Petani, penoreh getah, manipulator, con man, penipu no 1 atau siapa saja.

Bahkan Nazri akan menolong ' BAPAK PAS ' sekalipun jika datang mengadu. Nazri tidak peduli siapa dan akan layan siapa saja.
Itulah Nazri yang saya kenal.

Cuma saya nak merayu sangat sangat kepada DS Najib. Tolong jangan layan Namewee. Budak ini sangat bahaya. Lebih bahaya daripada ANJING TERSEPIT. Dalam hati dan jiwanya ada racun.
Di kulitnya ada virus yang boleh membunuh. Bersentuh dengannya boleh menyebabkan maut.

DS Najib telah menolak untuk bertemu Chin Peng. Rakyat tanpa mengira kaum bangga dengan pendirian ini. Namewee lebih bahaya daripada Chin Peng.

Namewee ' komunis yang halal '. Namewee adalah komunis yang
' bebas '. Pemikirannya tersebar serentak ke seluruh dunia. Anak muda bakal menjadikannya idola.

Bayangkan apa 'LOGIKNYA ' di Parlimen, Nameewee mengatakan syarat kerajaan tidak adil, wujud diskriminasi, berat sebelah dan anti 1 Malaysia.

Bayangkan betapa ' GANAS DAN BAHAYANYA NAMEWEE' bilamana di gelanggang kerajaan dia berani menghina.

Tolonglah DS Najib, jangan lukakan hati jutaan umat Melayu yang memang dah dicalar oleh Namewee. Saya percaya umat Melayu tidak banyak meminta, tapi LAYANLAH PERMINTAAN YANG INI. HINDARI RACUN YANG MENYELIMUTI ' MAKHLUK GANAS YANG BERNAMA NAMEWEE '.

KARNIVAL PAS PADANG RENGAS GAGAL

" KEHADIRAN MEREKA KE PADANG RENGAS GAGAL MEMULIHKAN KEADAAN "


JANGKAAN HADIR 15 000 YANG HADIR 1500

Paya Ranggam, Padang Rengas- 07-12-2010 :- Ceramah Perdana sempena Maal Hijrah anjuran PAS Kawasan Padang Rengas yang diadakan bagi memulihkan PAS Padang Rengas telah bertukar menjadi mimpi ngeri apabila kehadiran yang dijangkakan sekitar 15000 hanya dihadiri kira kira 1500 orang sahaja.

Program berbentuk Karnival itu diadakan sejak awal pagi dengan pelbagai gerai jualan memenuhi kawasan Musolla Al Ehsan yang menjadi pusat gerakan PAS Padang Rengas.

Salah seorang penjaja yang saya temui menyatakan ini adalah kali pertama dalam sejarah beliau gagal mendapatkan modal perniagaannya. Saya juga difahamkan bahawa seakan akan masyarakat tidak ' peduli ' terhadap kehadiran Presiden PAS Haji Hadi Awang dan bakal Presiden PAS Nizar Jamaluddin.

Karnival ini sebenarnya sebagai kaedah ' memulihkan ' imej PAS yang teruk tercalar akibat kegagalan Hj Zainuddin, ADUN Lubuk Merbau memberikan perkhidmatan kepada penduduk.

Hj Zainuddin diberi gelaran 'YB Cina ' kerana hanya melayan pengundi Cina semata mata. Masyarakat Melayu termasuk ahli PAS langsung tidak diberi perhatian.

Di samping itu Hj Zinuddin juga gagal sama sekali menunaikan janjinya kepada pengundi untuk

1. Menyediakan Bank di Pekan Padang Rengas
2. Memindahkan Kilang Kayu yang mengganggu penduduk di Padang Asam.

Lebih menyukarkan keadaan ialah apabila Hj Zainuddin telah terlibat dalam perbalahan keluarga yang melibatkan sekeping tanah pusaka milik keluaega mereka. Penduduk berhampiran mengetahui perkara ini kerana rumah abangnya hanya siap separuh dibina.

Kesimpulan yang boleh dibuat ialah, PAS Padang Rengas ternyata berada dalam keadaan parah dan tiada harapan untuk pulih.