Followers

Monday, May 2, 2011

PAS BUKAK PINTU, HINDRAF KENCING !

" MANGSA SERANGAN KOMUNIS "


SERANGAN TERHADAP INSTITUSI AGAMA BERTERUSAN.

Saya tidak terkejut apabila ada pembaca mengatakan Mufti bodoh, penyamun atau meletakkan sebarang label yang lain. Saya juga tidak terkejut jika pasti penuduh itu adalah pengikut atau pendukung Hindraf.

Dari sudut kerajaan saya dapati adalah sesuatu yang luarbiasa apabila pertubuhan haram seperti Hindraf dapat bergerak secara bebas. Mereka mengeluarkan pelbagai kenyataan yang sangat sensitif dan boleh mencetuskan huru hara dan menjejaskan keselamatan negara.

Saya dan barangkali ada orang lain juga berpandangan bahawa sebenarnya kerajaan hanya berani bertindak terhadap segolongan masyarakat dan amat takut kepada segolongan yang lain. Ini menyebabkan ada persepsi bahawa kerajaan mengamalkan penguatkuasaan terpilih.

Dari sudut yang lain, saya dapati kenyataan Hindraf menghina Mufti adalah sesuatu yang halal kerana ia dimulakan oleh PAS.
Serangan PAS terhadap Harussani sebenarnya sudah melepasi tahap yang sepatutnya.

PAS barangkali tidak sedar betapa sikap terhadap sebilangan ahli agama yang berbeza aliran dengan mereka telah membolehkan 'serangan terhadap institusi agama Islam' berlaku secara berleluasa.

Serangan terhadap Institusi Islam, Institusi Raja dan beberapa institusi lain yang rapat dengan orang Melayu sebenarnya adalah serangan khusus terhadap Perlembagaan Negara.

Mereka berjaya kerana sokongan PAS. Sekiranya serangan ini berterusan, maka bersedialah dengan kemungkinan kita akan menjadi generasi merubah Perlembagaan dan meletakkan Islam, Umat Melayu di bawah tapak kaki kafir harbi yang gigih berusaha.SYARAT SAH UNTUK MENANG PEMILIHAN PAS


BENCI UMNO KE TAHAP MAKSIMUM !

Tidak lama lagi Muktamar PAS akan berlangsung. Antara kebanggaan PAS ialah mereka meneruskan pemilihan walaupun politik negara dalam mood menghadapi Pilihanraya Umum 13.

Saya menjangkakan akan ada kejutan pada Pemilihan kali ini.

1. Peratusan besar perwakilan adalah ahli baru PAS. Mereka menyertai PAS selepas era Anwar Ibrahim dipecat daripada UMNO. Sebahagian daripada mereka adalah bekas ahli UMNO yang keluar bersama Anwar.

2. PAS kawasan juga akan dikuasai oleh orang orang Anwar yang kebanyakannya mempunyai kedudukan ekonomi yang baik.

3. Penghakisan akan berlaku terhadap golongan agama yang dari mula menyertai PAS atas asas agama.

4. Golongan penyokong Anwar akan menguasai PAS kecuali Presiden sebagai ' tanda hormat'. Itupun ita akan menyaksikan Haji Hadi dikecam hebat dalam muktamar.

5. Islam akan gugur sebagai keutamaan PAS sebaliknya muktamar akan digegarkan dengan suara benci kepada UMNO dan kasih kepada DAP.

Akhirnya saya berandaian bahawa jika seseorang mahu menang dalam pertandingan semasa Muktamar ini, beliau mestilah menunjukkan kebencian meluap luap kepada UMNO.

Jika ia kelihatan ' sederhana' maka kita akan saksikan calon ini pasti tumbang. Sehubungan ini juga, saya dapat pastikan bahawa PRU 13 akan menyaksikan PAS mengalami kekalahan paling teruk dalam sejarah !