Followers

Saturday, November 20, 2010

ANWAR BUKTIKAN CINTA KASIH

" GAMBAR YANG MENYINGGUNG PERASAAN AZMIN "


AZMIN BERTANDING DALAM BAHAGIA

Walaupun Parti Keadilan Rakyat ( PKR ) adalah milik peribadi Anwar Ibrahim tetapi ia terpaksa dihidupkan seakan akan ia milik rakyat. Supaya ia kelihatan seperti parti parti yang lain maka keahlian dibuka kepada semua, kepimpinan pula dipilih oleh ahli.

Sama seperti DAP, PKR sebenarnya adalah ' wayangan demokrasi' yang diketahui umum. Tanpa Lim Kit Siang, Karpal Singh dan kaum keluarga mereka DAP adalah parti yang tiada makna.

Begitu juga PKR. Anwar dan Wan Azizah serta Nurul Izzah adalah 'tuan punya'kepada PKR. Ada seorang tokoh juga berkongsi PKR dengan sebab sebab yang luar biasa tentunya.

Saya tidak berniat untuk mengulas betapa luar biasanya Azmin. Saya hanya ingin mengulas betapa Anwar tidak dapat membenarkan sesiapapun daripada mengkritik Azmin walau apapun alasannya.

Anwar yang gagal mengawal diri akhirnya menyatakan sokongan terbuka kepada Azmin di hadapan kira kira 1500 orang penyokong parti itu semalam di Shah Alam.

Walaupun Anwar mengatakan dirinya neutral tetapi kenyataan sokongannya amat melegakan Azmin.

" SUDAH TENTU SAYA TIDAK DAPAT MENERIMA SESEORANG YANG MENGGUNAKAN MEDIA UMNO UNTUK MENGKRITIK PARTI "

Bagi calon Timbalan Presiden, selain Azmin ialah Zaid Ibrahim dan Mustaffa Kamil Ayub. Kedua duanya menggunakan media arus perdana (bukan media UMNO) untuk mengkritik caragaya pemilihan dibuat.

Yang tidak mengeluarkan rasa tidak puas hati tentulah Azmin yang menjadi pemangsa dalam konteks ini.

Maka berbahagialah Azmin. Siapa lagi yang dapat berbuat apa apa. Saya jangka akhirnya Azmin akan menjadi Timbalan Presiden. Timbalan yang jauh lebih berkuasa berbanding Presiden Parti dan hakikatnya telahpun menguasai Anwar, pemilik PKR.

Tahniah Azmin.