Followers

Sunday, January 16, 2011

CALON SOMBONG DI PRK TENANG?

" MANGSA TERBARU PAS DI TENANG "


CIKGU MALA SINIS DAN SOMBONG?

Pengumuman calon PAS bagi PRK DUN Tenang memeranjatkan ramai orang termasuk penyokong PAS tempatan. Mereka sama sekali tidak menjangka Normala Sudirman diangkat menjadi calon.

Menurut sumber, sebagai guru yang bertugas di Sek Keb LKTP Kemelah, Cikgu Normala memang dikenali oleh pengundi di Tenang.

Malangnya Cikgu Normala dikatakan sebagai seorang yang selalu sinis dengan pelajar dan kadangkala caranya menyinggung perasaan ibu bapa.

Cikgu Normala juga tidak mesra dengan ibu bapa kecuali yang benar benar merupakan aktivis PAS yang terlibat dengan pelbagai aktiviti Muslimat PAS.

Malangnya di Tenang , tidak ramai penggiat parti. Saya deberitahu bahawa jentera PAS akan menghadapi kesukaran untuk berkempen dan merayu undi kerana imej sedia ada Cikgu Normala.

Bagaimanapun ada pandangan mengatakan memang PAS menghadapi kesukaran di Tenang kerana ' tiada ' calon mahu bertanding di kerusi tersebut atas beberapa alasan.

1. Arwah Sulaiman Taha , ADUN BN sebelum ini telah menjalankan perkhidmatan dengan berkesan. Bahkan cara dan pendekatan Sulaiman Taha menjadi sebahagian sebab mengapa PAS tidak aktif di Tenang.

2. Pengundi Cina pula memang cenderung kepada BN kerana hormat mereka terhadap Chua Soi Lek yang merupakan Presiden MCA. Ahli Parlimen Labis yang juga mewakili MCA pula dikatakan rapat dengan pengundi Tenang dan sangat menguasai Bahasa Melayu dan adab budaya Melayu.

PAS tahu mereka akan kalah. Mereka bertanding atas arahan DAP dan PKR. Mereka telah ada calon lain tetapi disimpan untuk dicalonkan dalam PRU 13.

Terimalah kenyataan. Betapa PAS selama lamanya menganggap,wanita adalah alat semata mata.


PRK TENANG- PETANDA KEJAYAAN 1 MALAYSIA

" AGAK RADIKAL TAPI CHUA DIKATAKAN IKHLAS TERHADAP BN"


ALLAH BERSAMA DENGAN ORANG YANG BENAR

BEBERAPA HARI SAYA TIDAK MENULIS. SAYA TERLIBAT DENGAN SATU PROGRAM YANG TIDAK MEMBOLEHKAN SAYA MENULIS.

SEKARANG NI RUPA RUPANYA PAKATAN PEMBANGKANG SEDANG DILANDA GELOMBANG KERUNTUHAN YANG DAHSYAT. SAMBUTAN DAN PERANCANGAN MEREKA DI TENANG TIDAK MENJADI.

ANWAR YANG SELANG SEMALAM TURUN KE TENANG BERCERAMAH GAGAL MEMAKSA POLIS MENANGKAPNYA. ANWAR MELANGGAR PERATURAN PILIHANRAYA DENGAN BERCERAMAH SEBELUM PENAMAAN CALON. SUDAH PASTI TANPA PERMIT KERANA PERMIT MEMANG PERMIT TAK BOLEH DIKELUARKAN.

ANWAR BERHARAP PIHAK POLIS AKAN MENANGKAPNYA UNTUK DUA TUJUAN

1. SIMPATI KEPADA PAKATAN AKAN MELIMPAH RUAH. CALON PAS AKAN MENANG KERANA SIMPATI INI.

2. ANWAR AKAN DITANGKAP DAN DILOKAP. INI HARAPANNYA. JIKA ANWAR DITANGKAP, PERBICARAAN YANG SEPATUTNYA BERLANGSUNG ESOK AKAN TERTANGGUH LAGI.

HARAPAN ANWAR TIDAK KESAMPAIAN. SAMBUTAN DI TENANG AMAT DINGIN. PENYOKONG PAKATAN DARI LUAR KAWASAN TERPAKSA DIIMPORT BAGI MENAMPAKKAN SOKONGAN.

MANAKALA SAYA DIBERITAHU MOMENTUM SOKONGAN TERHADAP BARISAN NASIONAL SEDANG MEMUNCAK. CHUA SOI LEK DAN ANAKNYA AMAT KERAP TURUN BERTEMU MASYARAKAT CINA.

MAZLAN ALIMAN DAN ANAK TIDAK DITERIMA. MAZLAN DIKATAKAN BAPAK PENIPU KERANA KELUARGANYA MASA DI FELDA.

JIKA BENAR PENEROKA MENDERITA, MAKA DERHAKALAH MAZLAN MEMBIARKAN KELUARGANYA DI LEMBAH PENDERITAAN.

AURA NAJIB DIKATAKAN SANGAT KUAT DI TENANG. KEBETULAN RAKYAT SANGAT MENGHARGAI SIKAP DAN PENDEKATAN NAJIB.

SAYA YAKIN BN AKAN MENAMBAH MAJORITI . SAYA YAKIN BN AKAN MENANG BESAR. TENANG ADALAH MEDAN MENGUJI , ADAKAH 1 MALAYSIA BENAR BENAR DI TERIMA.