Followers

Monday, May 9, 2011

SEJARAH HARAKAH ISLAMIYYAH TERCIPTA !

" UNTUK MAT SABU, NIK AZIZ TUTUP MATA "PAS PENCETUS SEJARAH...

Setakat ini Mat Sabu sedang mendahului Nasharudin Mat Isa dengan selesa sebagai calon Timbalan Presiden PAS dalam Muktamar yang akan berlangsung Jun nanti.

Sokongan kuat para blogger, pencalonan daripada Kubang Kerian iaitu kawasan yang dipimpin Husam Musa sebenarnya memberi kelebihan kepada Mat Sabu.

Penangguhan ' pelancaran ' Kelab Penyokong Mat Sabu ( yang alasannya tak nak ganggu pemilihan ) dilihat sebagai kempen tersirat
betapa murninya Mat Sabu.

Menarik untuk dibincangkan ialah jika Mat Sabu terpilih maknanya
PAS telah membuktikan bahawa bukan isu moral atau agama yang mereka perjuangkan.

Mereka mahukan kerusi kuasa dan dengan kuasa yang ada mereka akan
membina ' hidup' lebih baik bagi diri mereka. Jika agama yang mereka perjuangkan maka Mat Sabu amat jauh daripada layak.

1. Mat Sabu dianggap pemimpin PAS paling celupar dan selesa berbahasa kasar dan kesat di mana jua beliau berceramah. Orangnya kasar dan secara fizikal tidak nampak ' tanjak waraqnya '.

2. Mat Sabu pernah ditangkap berkhalwat dengan Norma , isteri seorang aktivis PAS tetapi telah diselamatkan oleh ' faktor teknikal'dalam perbicaraan.

3. Mat Sabu antara orang paling awal mengesan Anwar seorang homoseksual. Beliau orang pertama melebel Anwar sebagai 'Aljuburi'.
Sekarang Mat Sabu bermatian mempertahankan Anwar.

Sekiranya Mat Sabu terpilih, maka saya menjangkakan betapa PAS akan lebih mudah ditakluk DAP. Mereka akan kekal menjadi kuda tunggangan sampai PAS itu hancur jadi sejarah.

Dalam masa yang sama jika layak PAS dimasukkan dalam kelompok
'Harakah Islamiyyah ' maa PAS adalah yang terburuk dalam sejarah Islam sedunia.


HEBATNYA PERSIDANGAN...

" ADA BANYAK RUANG UNTUK UMNO BERBAKTI "


HEBATKAH UMNO SEBENARNYA...

Sekarang ini Bahagian Bahagian UMNO seluruh Malaysia telah memulakan persidangan. Seperti biasa UMNO Bahagian akan cuba sedaya upaya untuk menurunkan pemimpin tertinggi Pusat untuk merasmikan persidangan.

Presiden, Timbalan Presiden, Naib Presiden dan Ahli Majlis Tertinggi akan turun ke Bahagian yang bersidang, menyemarakkan semangat ahli UMNO.

Persoalannya, adakah ahli UMNO berada pada kedudukan yang cukup bersedia untuk menghadapi PRU 13 ?

Saya tidak fikir begitu keadaannya jika kita melihat secara mendalam program, aktiviti yang UMNO jalankan di peringkat akar umbi.

Pemerhatian saya di beberapa bahagian di Perak mendapati aktiviti UMNO hanyalah bermesyuarat. UMNO masih gagal menjadi fenomena seperti satu masa dahulu.

Pendaftaran pengundi baru termasuk dalam kalangan ahli UMNO sebenarnya berada pada tahap melepaskan batuk di tangga.

UMNO sebaliknya ghairah dengan isu. Mengharapkan agar pembangkang bermasalah dan mengharapkan agar dengan masalah itu rakyat menolak pembangkang.

Lebih bahaya daripada itu, saya dapati ada usaha UMNO memberikan kesan BURUK LEBIH BANYAK DARIPADA KESAN BAIKNYA.

Sebagai contoh YAYASAN BINA UPAYA. YAYASAN INI TELAH MELAKUKAN BANYAK PERKARA TERMASUK MEMBAIK PULIH RUMAH FAKIR MISKIN.

MALANGNYA TIADA PEMANTAUAN MENYEBABKAN 'KONTRAKTOR
TERPILIH' MENGUTAMAKAN KEUNTUNGAN MAKSIMA SEHINGGA
PUMULIHAN YANG DIHARAPKAN BERLAKU TIDAK BERLAKU.

Sebaliknya usaha ini menjadi bahan politik PAS dan PKR.

Oleh yang demikian saya ingin menyarankan agar apa sahaja yang UMNO lakukan mestilah dilakukan dengan serius dan penuh tanggungjawab.

Amat malang jika wang yang dibelanjakan untuk kebaikan rakyat akhirnya memberi kesan buruk kepada parti.