Followers

Sunday, March 28, 2010

Hulu Selangor, medan menebus maruah

Takdir Allah swt maka kerusi Hulu Selangor pun kosong. Ini masa yang amat baik untuk kepimpinan tertinggi Barisan Nasional membuat keputusan. Sudah tentu calon menjadi perkiraan yang amat penting. Samy Veloo awal awal lagi telah menyinggung perasaan ramai apabila mengeluarkan kenyataan yang sam,a sekali tidak mencerminkan rasa hormat terhadap rakan rakan dalam Barisan terutama Pengerusi BN senfdiri iaitu Datuk Najib.

Saya dapat melihat sebenarnya parti komponen dalam BN terutama MIC dan MCA tidak lagi mengamalkan setiakawan seperti dahulu. Pilahanraya Umum 12 jelas menggambarkan perkara ini. Kemudian dalam bayak pilihanraya kecil selepas itu kedua dua parti ini tidak menyumbang sama sekali.

Samy Veloo patut buktikan penerimaan masyarakat India terhadap MIC terlebih dahulu sebelum bercakap tentang kerusi. Tidak logik untuk mengatakan Datuk Palanivel adalah seorang yang baik tapi kalah dalam pilihanraya. Tidak logik juga dalam keadaan BN tidak begitu kuat, MIC melaksanakan perkongsian bijak dengan parti parti di India. Berpijaklah di bumi nyata, usah lagi diulit mimpi.

Kepada pimpinan tertinggi BN, ini bukan masa untuk membuktikan setiakawan, ini masa untuk membuktikan bahawa UMNO boleh berdiri sendiri untuk teruskan perjuangan. Kepada orang Melayu, Allah dan tunjukkan banyak peristiwa sebagai petanda bahawa di negara ini maruah dan martabat kita, agama kita kita yang mempertahankannya. Mari kita bersatu

Syabas Perkasa

Maka pada 27 Mac yang lalu Perkasapun bersidang. Petanda kehebatannya ialah apabila persidangan ini dihadiri oleh mantan Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad.
Semua orang akui perjuangan Melayu memang tak dapat dipisahkan dengan Tun. Serentak dengan itu banyak pihak terutama orang Cina mempertikai dan menghina Perkasa kerana Perkasa memperjuangkan hak orang Melayu dan Islam.

Sejak dulu lagi, orang Cina ni memang tidak selesa apabila ada orang bercakap tentang hak orang Melayu. Bahkan Utusan Malaysia dikatakan menghasut dan perkauman kerana perkara yang sama. Sebaliknya orang Cina sendiri ada ribuan pertubuhan dan persatuan yang tidak berjuang perkara lain selain hak sama rata.

Hebat orang Cina ni, orang lain buat salah , dia buat betul. Kita harap Perkasa akan teruskan perjuangan. Percayalah, yang hadir 10 ribu orang tetapi yang menyokong dan bergantung harap jutaan lagi umat Melayu. Selamat berjuang.