Followers

Friday, January 7, 2011

PAKATAN BERDEPAN KRISIS BESAR!!!

" INILAH HAKIKAT HUBUNGAN MEREKA "


SIDANG PARLIMEN TERAKHIR MEREKA BERPAKAT

Sidang Parlimen yang baru lalu, yang menyaksikan Anwar Ibrahim dan rakan rakannya digantung adalah sidang Parlimen terakhir Pakatan Pembangkang berpakat.

Pada sidang Parlimen akan datang yang dijangka bermula pada 7 Mac kita akan dapat menyaksikan pergeseran antara mereka yang akhirnya akan menamatkan 'perhubungan' mereka selama ini.

Kekosongan kerusi Ketua Pembangkang terpaksa diisi oleh pemangku dari kalangan pimpinan utama mereka. Telah kedengaran bisik bisik dalam parti DAP dan PAS bahawa PAS akan menolak jika Lim Kit Siang dilantik manakala DAP akan menolak jika Haji Hadi diketengahkan.

Mungkin umum tidak mengetahui betapa Hadi dan Kit Siang sebenarnya saling tidak ' menghormati ' antara satu sama lain. Bahkan hakikatnya mereka tidak pernah mencapai kata sepakat.

Menurut sumber yang boleh dipercayai, kemelut yang akan melanda ini akan membawa kepada pembubaran Pakatan kerana mereka memang sentiasa berada dalam keadaan saling tidak percaya.

Dipercayai juga DAP didapati telah melakukan sabotaj kepada PAS di Galas dan sehingga kini masih tidak menunjukkan sebarang sikap ' membantu ' di Tenang.

Sikap Lim Guan Eng terhadap Wakil Rakyat PAS di Pulau Pinang juga dikatakan menjadi faktor menyemarakkan rasa tidak puas hati Hadi terhadap DAP. Dikatakan perkara ini pernah cuba ditimbulkan dalam perbincangan mereka tetapi tidak mendapat reaksi DAP.

Apapun kita tunggulah perkembangan lanjut. Saya percaya sesuatu yang terbina atas asas benci dan dengki pastinya akan runtuh jua satu masa.


SELEPAS INI ANGGOTA SURUHANJAYA PULA DIPERTIKAI

" MASA DEPAN MEREKA TANGGUNGJAWAB KITA "


MEREKA TAK AKAN BERHENTI KERANA BUKAN
KEBENARAN YANG MEREKA MAHUKAN

Hari ini DS Najib umumkan penubuhan Suruhajaya Di Raja bagi menjawab pelbagai kekeliruan kematian Teoh Beng Hock.

DS Najib menjelaskan penubuhan ini telah dipersetujui oleh kerajaan sejak Julai 2009 tetapi pelaksanaannya tertangguh bagi menghormati inkues yang berjalan.

Tidak timbul soal tekanan pihak pembangkang kerana SEJAK DITUBUHKAN SEMUA PARTI PEMBANGKANG TIDAK MELAKUKAN YANG LAIN SELAIN MENEKAN.

Saya menjangkakan bahawa mulai sekarang Pakatan telah menyediakan DALIL, SEBAB DAN ALASAN MENGAPA SURUHANJAYA INI PATUT DITOLAK. MEREKA AKAN MENENTANG SIAPA SAHAJA YANG DILANTIK MENGANGGOTAI SURUHANJAYA.

MATLAMAT MEREKA BUKAN KEADILAN. MATLAMAT MEREKA BUKAN KEBENARAN. MATLAMAT MEREKA IALAH ' SEMAKSIMA MANA KEBENCIAN TERHADAP KERAJAAN DAPAT DICETUSKAN'.

MATLAMAT MEREKA IALAH JIKA BOLEH RAKYAT BANGKIT MENCETUS KEKACAUAN. MATLAMAT MEREKA IALAH KEADAAN AKAN JADI HURU HARA. MATLAMAT MEREKA IALAH KERAJAAN UMNO/BN TUMBANG MENYEMBAH BUMI.

SEBAB ITU SAYA KONSISTEN DALAM PENDIRIAN SAYA BETAPA PENDEKATAN PAKATAN INI ADALAH PENDEKATAN YANG PERNAH DIGUNAKAN OLEH KOMUNIS SATU MASA DAHULU.

OLEH YANG DEMIKIAN, MARI KITA KUATKAN AZAM DAN ILTIZAM KITA, KITA TIDAK MENOLAK MEREKA KERANA MEREKA PEMBANGKANG TETAPI KITA MENOLAK MEREKA KERANA
'KOMUNISME' YANG TELAH MERESAPI MEREKA.